Κορυφαίος ο ρόλος της Ελλάδας για την ασφάλεια και τη σταθερότητα στη Μεσόγειο. Συναντήθηκαν οι ομάδες εργασίας Ελλάδας – Κύπρου – Ισραήλ για τη καταπολέμηση της τρομοκρατίας και της χρηματοδότησής της

trimerhs
Η καταπολέμηση της τρομοκρατίας και ειδικότερα η πρόληψη χρηματοδότησής της, ήταν το αντικείμενο που απασχόλησε σήμερα ομάδα εργασίας Ισραήλ-Ελλάδας-Κύπρου.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με την συμμετοχή υψηλόβαθμων αξιωματούχων των κυβερνήσεων και των αρχών ασφάλειας των τριών χωρών, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η πρεσβεία του Ισραήλ.
Οι ειδικοί συζήτησαν με επίκεντρο τα νομικά και κανονιστικά πλαίσια που αφορούν την αντιμετώπιση της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας. Αντάλλαξαν επίσης πληροφορίες για τις εθνικές στρατηγικές καταπολέμησης της τρομοκρατίας και συμφώνησαν να ενισχύσουν τη διεθνή και περιφερειακή συνεργασία στο θέμα με κοινές πρωτοβουλίες.
Η εν λόγω ομάδα εργασίας, ήταν αποτέλεσμα της πρώτης τριμερούς συνάντησης κορυφής των χωρών που πραγματοποιήθηκε στη Λευκωσία τον Ιανουάριο του 2016. Η επόμενη συνάντηση της ομάδας εργασίας για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας θα πραγματοποιηθεί το 2019 στη Λευκωσία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ