Συνάντηση της ομάδας εργασίας Ισραήλ-Ελλάδας-Κύπρου για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας.

israelgreececypruscounterterrorismΗ ομάδα εργασίας Ισραήλ-Ελλάδας-Κύπρου για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας πραγματοποίησε συζήτηση στην  Αθήνα στις 29 Νοεμβρίου 2018 με θέμα την πρόληψη της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με την συμμετοχή υψηλόβαθμων αξιωματούχων των κυβερνήσεων και των αρχών ασφάλειας των τριών χωρών.  

Οι ειδικοί αντάλλαξαν πληροφορίες και συζήτησαν τις σημερινές απειλές της τρομοκρατίας με επίκεντρο τα νομικά και κανονιστικά πλαίσια για την αντιμετώπιση της χρηματοδότησής της. Αντάλλαξαν επίσης πληροφορίες για τις εθνικές στρατηγικές στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας και συμφώνησαν να ενισχύσουν τη διεθνή και περιφερειακή συνεργασία στο θέμα με κοινές πρωτοβουλίες.

Η τριμερής ομάδα εργασίας για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας ήταν το αποτέλεσμα της πρώτης Τριμερούς Συνάντησης Κορυφής των χωρών που έλαβε χώρα στη Λευκωσία τον Ιανουάριο του 2016. Η επόμενη συνάντηση της ομάδας εργασίας για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας θα πραγματοποιηθεί το 2019 στη Λευκωσία.  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ