Πάνος Καμμένος: Κάθε νησί, βραχονησίδα και βράχος, είναι κομμάτι της ψυχής του Έθνους.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

img 91691

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας 

“Με ιδιαίτερη χαρά βρισκόμαστε σήμερα εδώ, με την ευκαιρία της ορκωμοσίας των νεοσυλλέκτων ναυτών μας, για την ένταξή τους στην οικογένεια του ένδοξου Πολεμικού μας Ναυτικού.

Νέοι Ναύτες,

Η σημερινή ημέρα είναι ξεχωριστή. Πριν από λίγο, φορώντας την τιμημένη στολή του Έλληνα Ναύτη, δώσατε τον όρκο με τον οποίο αναλάβατε την εθνική υποχρέωση να υπερασπιστείτε την πατρίδα. Ταυτόχρονα, δώσατε και την οφειλόμενη υπόσχεση σε όλους αυτούς που αγωνίσθηκαν, θυσιάζοντας ακόμη και την ίδια τους τη ζωή, για ένα από τα ανώτερα ιδανικά της Πατρίδας, την ελευθερία.

Είμαι βέβαιος ότι είσθε έτοιμοι να εκτελέσετε στο ακέραιο την αποστολή σας, διασφαλίζοντας σε όλους τους Έλληνες τα αγαθά της εθνικής ανεξαρτησίας και της εδαφικής ακεραιότητας. Η κατάταξή σας ως συνταγματική επιταγή και διαχρονικό καθήκον των ενεργών Ελλήνων πολιτών, αποτελεί ύψιστη τιμή και ευθύνη.

Εντάσσεστε στην οικογένεια του Πολεμικού μας Ναυτικού και στη μεγάλη οικογένεια των Ενόπλων Δυνάμεων, οι οποίες ενώνουν όλους τους Έλληνες, είναι το κοινό σημείο αναφοράς όλου του Έθνους, πεδίο ομόνοιας, αλληλεγγύης και Εθνικής Συνοχής.

Η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, πιστεύει ακράδαντα ότι το ανθρώπινο δυναμικό αποτελεί το κέντρο βάρους και τον σημαντικότερο πολλαπλασιαστή ισχύος των Ένοπλων μας Δυνάμεων και δίνει ιδιαίτερο βάρος στην εκπαίδευσή σας. Κατά τη διάρκεια της θητείας σας θα έχετε την ευκαιρία να διαπιστώσετε ότι ακόμη και τα πλέον σύγχρονα οπλικά συστήματα χρειάζονται, πρωτίστως, κατάλληλα εκπαιδευμένο προσωπικό. Σας καλώ λοιπόν, δείχνοντας ωριμότητα, υπευθυνότητα και ενδιαφέρον, να υπακούετε και να πειθαρχείτε στις διαταγές των ανωτέρων σας.

Το διάστημα της θητείας σας αποτελεί όχι μόνο μία δημιουργική φάση της ζωής σας, στην οποία συνεισφέρετε ενεργά στην άμυνα και στην προστασία της πατρίδας, αλλά και μία περίοδο κατά την οποία η απόκτηση νέων γνώσεων και εμπειριών θα συμβάλλει στη μετέπειτα ένταξή σας στην κοινωνία και στον δύσκολο επαγγελματικό βίο. Είμαι σίγουρος, ότι στην μετέπειτα πολιτική ζωή σας θα αναπολείτε με νοσταλγία και υπερηφάνεια όπως όλοι μας στιγμές από τη θητεία σας.

Αγαπητοί γονείς, έχω ορκίσει κατά την διάρκεια της τετραετούς θητείας μου πάνω από εβδομήντα σειρές νεοσυλλέκτων των Ενόπλων Δυνάμεων. Σήμερα είμαι όμως εδώ πέραν της ιδιότητας του Υπουργού Εθνικής Άμυνας και με την ιδιότητα του γονέα. Ως γονέας, όμως όπως και εσείς, αισθάνομαι, ιδιαίτερη συγκίνηση, τιμή και υπερηφάνεια και γι’ αυτό σας καλώ να είστε δίπλα στα παιδιά σας, τα οποία θα αφιερώσουν ένα μικρό αλλά σημαντικό διάστημα της ζωής τους στην υπηρεσία της Πατρίδος, κάτι που όπως προείπα αποτελεί το ύψιστο καθήκον για κάθε πολίτη αυτής της χώρας.

Κυρίες και κύριοι,

Η γεωγραφική θέση της χώρας μας, περιβαλλόμενη από θάλασσα, με χιλιάδες νησιά, βράχους και βραχονησίδες, όρισε την ιστορική μοίρα μας ως λαό μέσα στους αιώνες.

Η τεράστια σημασία της θαλάσσιας ισχύος για την ασφάλεια και την επιβίωση του έθνους, ζύμωσε τον Έλληνα με το υγρό στοιχείο και τον ανέδειξε σε έναν από τους πιο ικανούς ναυτικούς στον κόσμο. Η μεγάλη παράδοση του Πολεμικού μας Ναυτικού, μας κάνει όλους να είμαστε σίγουροι για το μέλλον της Πατρίδας, 

Οι ναύτες μας, μαζί με τα στελέχη του Πολεμικού Ναυτικού, περνούν καθημερινά το μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση, ότι με αποφασιστικότητα, τόλμη και ψυχραιμία υπερασπιζόμαστε, τα όσια και τα ιερά της Πατρίδας.

Ζούμε σε μια εποχή νέων, μεγάλων καθημερινών προκλήσεων. Όμως παραμένουμε βαθειά προσηλωμένοι στις μεγάλες αξίες του Έθνους μας, στην αξία της ελευθερίας, της δημοκρατίας, της εθνικής κυριαρχίας και αυτές θα συνεχίσουμε με πάθος να υπηρετούμε.

Αυτήν την αποφασιστικότητα τη διαπιστώνουμε σε κάθε άσκηση που διεξάγεται αλλά και σε κάθε πρόκληση που αντιμετωπίζουν τα πλοία του Πολεμικού μας Ναυτικού. Γι’ αυτό το υψηλό επίπεδο ετοιμότητας των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των στρατευμένων νέων μας είμαστε όλοι υπερήφανοι.

Αγαπητοί Ναύτες,

Κλείνοντας, σας καλώ να εκτελέσετε τα καθήκοντά σας με υψηλό φρόνημα και προσήλωση στις διαχρονικές αξίες του Έθνους και να δικαιώσετε την εμπιστοσύνη του λαού μας προς τις Ένοπλες Δυνάμεις.

Εύχομαι σε εσάς και στις οικογένειες σας να έχετε υγεία, προκοπή και ο Άγιος Νικόλαος να στέκεται προστάτης και αρωγός σας. Να έχετε μια καλή και δημιουργική θητεία, και να είστε σίγουροι ότι η ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και του Πολεμικού Ναυτικού είναι συνεχώς δίπλα σας”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ