Άνοιξε η μεγάλη έκθεση για τον Λεονάρντο Ντα Βίντσι στο Γκάζι (βίντεο)

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ekthesi leonardo da vinci gazi
Τρεις μεγάλες εκθέσεις για τον Λεονάρντο ντα Βίντσι ενώνονται για πρώτη φορά στην Αθήνα, σ’ ένα ολοκληρωμένο πανόραμα της ζωής και του έργου του. Η έκθεση «Λεονάρντο Ντα Βίντσι-500 χρόνια Μεγαλοφυΐας» παρουσιάζεται από την Παρασκευή 30 Νοεμβρίου στο Παλιό Αμαξοστάσιο του ΟΣΥ, στο Γκάζι.

Στην έκθεση, ο επισκέπτης μπορεί να δει, ανάμεσα στα 200 εκθέματα τις μηχανικές εφευρέσεις του σε φυσικό μέγεθος, διαδραστικές μηχανές και αντίγραφα των περίφημων κωδίκων του. Είναι σχεδιασμένα σε συνεργασία με το Μουσείο Leonardo da Vinci της Ρώμης. Επιπλέον υπάρχει μια δεύτερη ενότητα, το «Da Vinci Alive– The Experience», μια καθηλωτική οπτικοακουστική εμπειρία.
Η έκθεση ολοκληρώνεται με τα «Μυστικά της Μόνα Λίζα», μια ενότητα που έχει στο επίκεντρό της τον πιο διάσημο πίνακα στον κόσμο. Αποκαλύπτονται για πρώτη φορά από τον Pascal Cotte και το Lumiere Technology Institute. Πρόκειται για μία λεπτομερής επιστημονική ανάλυση και παρουσίαση του αινιγματικού αυτού πίνακα.
[youtube https://www.youtube.com/watch?v=y4jUM14bulU&w=711&h=400]
Η Μαρία Παναγίδου εκ μέρους της Πολιτιστικής Εταιρίας Λάβρυς που διοργανώνει την έκθεση, επισημαίνει:
«Είναι πρωτότυπη γιατί στην ουσία είναι τρεις εκθέσεις μαζί και παρουσιάζονται για πρώτη φορά έτσι. Είναι η πρώτη μεγάλη ενότητα με τις μηχανικές εφευρέσεις, η δεύτερη με τις μεγάλες οθόνες και η τρίτη με τα Μυστικά της Μόνα Λίζα. Σ’ αυτό το χώρο, στο παλιό αμαξοστάσιο του ΟΣΥ, που ήταν τα τρόλεϊ, που ήταν ένα κέλυφος, έγινε ένας μουσειακός χώρος».
Μέσα από δεκαεπτά ενότητες ξετυλίγεται ένα μοναδικό ταξίδι στο χώρο και το χρόνο, που δίνει την ευκαιρία σε επισκέπτες όλων των ηλικιών να μάθουν τα πάντα γι’ αυτόν τον Homo Universalis.
Ο Σταύρος Κατσανέβας, καθηγητής φυσικής στο Παρίσι και διευθυντής του Ευρωπαϊκού Κέντρου Βαρύτητας στην Πίζα επισημαίνει για την διπλή ιδιότητα του ντα Βίντσι, ως καλλιτέχνη και επιστήμονα:
«Ο Ρόμπερτ Οπενχάιμερ είχε πει ότι οι καλλιτέχνες και οι επιστήμονες είναι αυτού του κόσμου οι παρατηρητές, με την έννοια ότι μας κάνουν να δούμε κάποια πράγματα, που δεν είχαμε δει πριν. Η δουλειά του ντα Βίντσι είναι εκπληκτική στην τέχνη. Επίσης είναι εκπληκτικές οι ιδέες που είχε στην επιστήμη. Αλλά δεν είναι αυτές καθαυτές οι ιδέες αυτό που μένει. Αυτό που μένει, είναι η στάση του απέναντι στα πράγματα. Όντας μέσα σε μια περίοδο κρίσης, μαζεύει όλα τα εργαλεία για να δει τον κόσμο με ένα καινούργιο μάτι».
Η έκθεση «Λεονάρντο Ντα Βίντσι -500 χρόνια μεγαλοφυΐας», που φιλοξενείται στο Παλιό Αμαξοστάσιο του ΟΣΥ, ανοίγει τις πόρτες της για το κοινό στις 30 Νοεμβρίου και διαρκεί μέχρι τις 30 Μαρτίου.
Η έκθεση με μια ματιά
Πάνω από 200 μοναδικά εκθέματα του Μουσείου Leonardo da Vinci της Ρώμης
75 αντίγραφα των μηχανικών εφευρέσεων του Ντα Βίντσι
17 θεματικές ενότητες όπου αναδεικνύεται το πλήρες φάσμα του έργου του Λεονάρντο
Διαδραστικές εμπειρίες που ενθαρρύνουν τη γνώση διά της αφής
Κατανοητές επεξηγήσεις των θεωριών και των έργων του Ντα Βίντσι
Ανάλυση και ιστορικό περιεχόμενο των βασικών έργων του Ντα Βίντσι με τη χρήση διαδραστικών και διασκεδαστικών τεχνολογιών
Αντιπαραβολή ανάμεσα στο έργο του Λεονάρντο Ντα Βίντσι και στις σύγχρονες τεχνολογίες και μηχανικές εφαρμογές.
Χρήση της διαδραστικής και βιωματικής τεχνολογίας SENSORY4™
INFO
Ωράριο Λειτουργίας: 9.00 – 23.00 καθημερινά (Τελευταία Είσοδος: 21.00)
Προπώληση εισιτηρίων: www.viva.gr | 11876
Τιμές εισιτηρίων: Από 15 ευρώ
Παρέχονται εκπτωτικά οικογενειακά πακέτα εισιτηρίων, καθώς και η δυνατότητα ξενάγησης.
Ειδικές τιμές για γκρουπ άνω των 20 ατόμων.
Η είσοδος στην έκθεση επιτρέπεται σε παιδιά άνω των 4 ετών.
Πληροφορίες: 210 7258510, http://www.leonardodavinci.gr/
euronews

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ