Έτσι λήστεψαν τα ασημικά των Ελλήνων – Τόνοι χρυσού έφυγαν λαθραία στο εξωτερικό

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

6274CFEB-8463-437E-978B-A6DB0A12D055Aνθρωποι της νύχτας, κλεπταποδόχοι και φοροκλέφτες οι άγρυπνοι φρουροί της δημοσιονομικής πειθαρχίας – Απροστάτευτοι πολίτες & κράτος ανύπαρκτο την περίοδο 2010-2014 – Με…ζημίες 2 εκατ. ευρώ η εταιρεία του Ριχάρδου.
Πίσω από τις ειδυλλιακές εικόνες του Μικρολίμανου, της Γλυφάδας, της παραλίας στη Θεσσαλονίκη και όπου αλλού διατηρούσε ένα από τα 60 καταστήματά του, κατά το διαφημιστικό σποτ της εταιρείας του, ο εγκέφαλος της «μαφίας τους χρυσού», κρύβεται η λεηλασία της περιουσίας του ελληνικού λαού, το ξεπούλημα των ασημικών μιας ολόκληρης χώρας.
https://www.youtube.com/watch?v=jrlgxpTzzfo
Η κρίση έβγαλε «στο σφυρί» από βαφτιστικούς σταυρούς και βέρες μέχρι επώνυμα σετ αξίας εκατομμυρίων, κοσμήματα που βγήκαν από μπιζουτιέρες και τραπεζικές θυρίδες και κατέληξαν στα χρηματοκιβώτια ενεχυροδανειστών αλλά και τοκογλύφων και λαθρεμπόρων.
Του Ισίδωρου Μπέη
Η «Νέα Σελίδα» ακολουθεί βήμα βήμα τη «μαύρη» διαδρομή του χρυσού από τα ελληνικά νοικοκυριά μέχρι τα χυτήρια κι από εκεί στη μαύρη αγορά ή στο εξωτερικό μέσω των κυκλωμάτων που άνθησαν τα χρόνια των μνημονίων, με την ευθύνη αυτών που επέτρεψαν τη λεηλασία να είναι ίδια με αυτή των μελών της μαφίας.
 
Στις αρχές της δεκαετίας, όταν τα μνημόνια έζωναν την ελληνική κοινωνία, ενεχυροδανειστήρια και καταστήματα αγοραπωλησίας κοσμημάτων γνώριζαν μέρες δόξας, ξεφυτρώνοντας σε κάθε γειτονιά της χώρας με συχνότητα… τυροπιτάδικου. Με μια τυπική έναρξη επαγγέλματος και την απόκτηση πενταετούς άδειας λειτουργίας, ο καθένας μπορούσε να ανοίξει ένα τέτοιου τύπου μαγαζί.
Αν και είχε καταγραφεί παγκοσμίως η τάση για ξεπούλημα χρυσαφικών και ασημικών των πολιτών σε κράτη που έπεφταν στην… αγκαλιά του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, η ελληνική πολιτεία δεν φρόντισε να πάρει μέτρα για να προφυλάξει την κοινωνία αλλά και να προασπίσει το δημόσιο συμφέρον από τους επιτήδειους.
Οι ελλιπείς ελεγκτικοί μηχανισμοίστην αγορά των πολύτιμων μετάλλων έκαναν το συγκεκριμένο επάγγελμα χρυσοφόρο, κι ας υπήρχε από την αρχή πληθώρα καταγγελιών για σοβαρότατα ποινικά και φορολογικά εγκλήματα, με κυριότερα αυτά της κλεπταποδοχής, της φοροδιαφυγής και του λαθρεμπορίου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ