Η επόμενη ημέρα στο Παρίσι – O απολογισμός από τα βίαια επεισόδια

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


Λαβωμένο βρήκε το ξημέρωμα το Παρίσι μετά τις σφοδρές συγκρούσεις ανάμεσα σε διαδηλωτές των “κίτρινων γιλέκων” με τους αστυνομικούς.
Τα επεισόδια ξεκίνησαν από την Αψίδα του Θριάμβου όπου οι διαδηλωτές έγραψαν συνθήματα πάνω στο εθνικό μνημείο που συμβολίζει τη φιλοπατρία για τους Γάλλους, ενώ βανδαλισμούς υπέστησαν και άλλα μνημεία, αλλά και δημόσια και ιδιωτικά κτίρια. Πολυτελή καταστήματα έκλεισαν τις πόρτες τους ενώ πολυτελείς μπουτίκ υπέστησαν εκτεταμένες φθορές στις προσόψεις των κτιρίων τους.
Οι ταραχές εξαπλώθηκαν σε πολλά σημεία της πρωτεύουσας, ιδιαίτερα στις λεωφόρους. Οι προσαγωγές και συλλήψεις ξεπέρασαν τις 400 ενώ οι τραυματίες είναι 133. Σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών Κριστόφ Καστανέρ, τα επεισόδια προκάλεσαν περίπου 1.500 άτομα από τους 75.000 διαδηλωτές, ενώ, όπως είπε πρόκειται για “επαγγελματίες ταραχοποιούς”. Εμφανίστηκαν με αντιασφυξιογόνες μάσκες, κιάλια, κουκούλες και κίτρινα γιλέκα κι αμέσως άρχισαν να στήνουν οδοφράγματα, σπάζοντας, καίγοντας, διαλύοντας ό,τι έβρισκαν στον δρόμο τους.
Στο μεταξύ, ένας άνθρωπος σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια της νύχτας σε ένα από τα μπλόκα των “κίτρινων γιλέκων” στην πόλη Αρλ της Νότιας Γαλλίας, όπως ανακοίνωσε η τοπική Αστυνομία, σύμφωνα με την οποία ένα αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε ένα φορτηγό και στη συνέχεια συγκρούστηκε με ένα άλλο αυτοκίνητο. Ο οδηγός πέθανε ακαριαία.
Ο Εμανουέλ Μακρόν, επιστρέφοντας από το Μπουένος Άιρες βρέθηκε στην Αψίδα του Θριάμβου, προκειμένου να εκτιμήσει τις ζημιές.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, έγιναν λεηλασίες στο εσωτερικό του μνημείου, ενώ στο εξωτερικό του τμήμα γράφηκαν συνθήματα με σπρέι κατά του καπιταλισμού, αλλά και σλόγκαν με κοινωνικά αιτήματα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ