Κίνα -ΗΠΑ: Εμπορική ανακωχή για τρεις μήνες

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


Σε ανακωχή ενενήντα ημερών στον μεταξύ τους εμπορικό πόλεμο συμφώνησαν Κίνα και Ηνωμένες Πολιτείες. Στη διάρκεια δείπνου εργασίας μετά τη σύνοδο της G20, Ντόναλντ Τραμπ και Σι Ζινπίνγκ κατέληξαν ότι η Ουάσινγκτον θα αναβάλει για τρεις μήνες την επιβολή δασμών 10-25% σε προϊόντα που εισάγονται από την Κίνα, ώστε να δώσουν χώρο και χρόνο στις διαπραγματεύσεις για την επίλυση των εμπορικών τους διαφορών.

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο του Λευκού Οίκου Σάρα Σάντερς, η κινεζική πλευρά δέχθηκε να σταματήσει η εξαγωγή προς τις Ηνωμένες Πολιτείες του συνθετικού οπιοειδούς φεντανίλ, καθώς και η επιβολή της θανατικής ποινής σε λαθροδιακινητές. Παράλληλα, συνομολογήθηκε ότι η Κίνα θα εισάγει σημαντικές ποσότητες αμερικανικών αγροτικών, ενεργειακών και βιομηχανικών προϊόντων, ώστε να αποκατασταθούν οι εμπορικές ανισορροπίες ανάμεσα στις δύο χώρες.
Από την πλευρά του, ο σύμβουλος επικρατείας της Κίνας Ουάνγκ Γι εξέφρασε λακωνικά την ικανοποίηση του Πεκίνου μαζί με την πεποίθηση ότι οι διμερείς σχέσεις των δύο κρατών πρέπει να εξομαλυνθούν.
[youtube https://www.youtube.com/watch?v=gHE531XScRc&w=711&h=400]
euronews

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ