Νίκος Νικολόπουλος: «Ομπρέλα» προστασίας στο αναπηρικό κίνημα

img 9293Δήλωση με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα ΑμΕΑ
Δυστυχώς, κατά την διάρκεια της τελευταίας οικονομικής κρίσης, τα άτομα με αναπηρία έχουν βιώσει ακόμη περισσότερο τον αποκλεισμό από την κοινωνική ασφάλιση και φροντίδα και κυρίως από την εργασία εξαιτίας των δυσβάσταχτων αντικοινωνικών και άδικων μέτρων, που έχουν ληφθεί με τις ακολουθούμενες μνημονιακές πολιτικές.
H σημερινή ημέρα του πανελλαδικού συλλαλητηρίου καταγράφεται ως ιστορική μέρα για το αναπηρικό κίνημα.
H παρουσία χιλιάδων αναπήρων και η μαζική συμπαράσταση και συνοδοιπορία των οικογενειών αυτών, υποχρεώνει όλες τις πολιτικές δυνάμεις, να υπογράψουμε ένα συμβόλαιο τιμής με το αναπηρικό κίνημα.
Είναι στο χέρι και των δυο πλευρών, φέτος να γιορτάσουμε την παγκόσμια και την ελληνική ημέρα της αναπηρίας, με την υπογραφή μιας καλής συμφωνίας, ενός ευεργετικού μνημονίου συνεργασίας, μεταξύ της Πολιτείας και του αναπηρικού κινήματος!
Tα άτομα με αναπηρία, με χρόνιες παθήσεις και οι οικογένειες τους πρέπει να αποκτήσουν το δικαίωμα στην ζωή με αξιοπρέπεια.
«Φτάνει πια» στις διακρίσεις. Tα άτομα με αναπηρία, με χρόνιες παθήσεις και οι οικογένειες τους πρέπει να αποκτήσουν ορατότητα στους νόμους, στις πολιτικές, στην ίδια την κοινωνία.
Σε αυτή την κρίση όλοι μαζί μπήκαμε και όλοι μαζί πρέπει να βγούμε!
Δεν υπάρχει δημοκρατία και πολιτισμός, σε μία χώρα που θυσιάζει τα άτομα με αναπηρίες και τις οικογένειές τους στον βωμό οποιονδήποτε οικονομικών και δημοσιονομικών σκοπιμοτήτων.
Η βασική θέση του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος για τα προβλήματα του κόσμου της αναπηρίας συνοψίζεται στα παρακάτω:
Καμία πολιτική και κανένα μέτρο στήριξης των προβλημάτων των ατόμων με αναπηρία δεν είναι αρκετή.
Η σημερινή εξαιρετικά δύσκολη οικονομική συγκυρία δεν μπορεί να γίνει το άλλοθι και η αιτία για περικοπές και περιορισμούς, για μείωση της αναγκαίας στήριξης.
Ο δείκτης πολιτισμού μιας δημοκρατικής κοινωνίας αποτυπώνεται στην ποιότητα ζωής των ατόμων με αναπηρία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ