Μιχελογιαννάκης: "Δέν είναι μόνο δικές μου απόψεις, κύριε Καραγιαννίδη"

Για να κλείσει, πλέον και οριστικά, το ζήτημα του χαρακτηρισμού των δηλώσεών μου σχετικά με τις δηλώσεις του κ. Ζάεφ στο κοινοβούλιο της ΠΓΔΜ για τη διδασκαλία της «μακεδονικής» γλώσσας στην Ελλάδα, ως «χρυσαυγήτικες», παραθέτω τις κάτοθι δηλώσεις, οι οποίες έγιναν τις τελευταίες 24 ώρες.

 

Τσίπρας: Σπεύδει να θυμίσει ότι η συμφωνία αναφέρει ότι η γειτονική χώρα αντί για «Μακεδονία» ονομάζεται «Βόρεια Μακεδονία».

Κατρούγκαλος: «Απαιτούμε πλήρη σεβασμό του πνεύματος και του γράμματος της συμφωνίας των Πρεσπών και όταν θα έχουμε πλήρη την καταγραφή της σχετικής δήλωσης, αν αποκλίνει από οποιοδήποτε πλαίσιο, θα τοποθετηθούμε αναλόγως. Σε καμία περίπτωση δεν θα επιτρέψουμε να υπάρχει αμφιβολία ως προς το πραγματικό περιεχόμενο που θα έχει η ανταπόκριση της συνταγματικής αναθεώρησης στις υποχρεώσεις που έχει η άλλη πλευρά.»

Παυλόπουλος: «Δεν πρόκειται κατ’ ουδένα τρόπο να δεχθούμε αυθαίρετες -και πολύ περισσότερο αλυτρωτικές– ερμηνείες της Συνθήκης των Πρεσπών, από την πλευρά της ΠΓΔΜ

Νίμιτς: Πραγματοποίησε τηλεφωνική παρέμβαση μετά τις δηλώσεις του Ζόραν Ζάεφ για «Μακεδονία του Αιγαίου» και «μακεδονική» γλώσσα. 

 

 

Μιχελογιαννάκης Ιωάννης

Βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ