Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δε μένει στα λόγια. Σε λιγότερο από ένα χρόνο, η υπόσχεση για Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού στην Κάλυμνο είναι γεγονός.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


«Η Ελλάδα έχει πληρώσει πολύ ακριβά, ακόμα και στα χρόνια της επίπλαστης ευημερίας, μια συνειδητή επιλογή εγκατάλειψης των περιοχών εκτός των αστικών κέντρων και, φυσικά, των νησιών» τόνισε ο πρωθυπουργός μιλώντας κατά τη διάρκεια των εγκαινίων της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού στην Κάλυμνο.
Ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε ότι «ειδικά για τα νησιά, το μοναδικό πάγιο ενδιαφέρον της κεντρικής κυβέρνησης αφορούσε τον τουρισμό και μόνο».
«Αποτελεί στρατηγική μας επιλογή, να εγκαταλείψουμε αυτή την πολύ κακή παράδοση και να στηρίξουμε έμπρακτα τα νησιά μας», τόνισε.
Όπως είπε, αυτό θα γίνει, αναβαθμίζοντας τις υποδομές, ενθαρρύνοντας τις επενδύσεις, στηρίζοντας τις δομές υγείας και παιδείας και στα νησιά του Ιονίου και του Αιγαίου, ιδιαίτερα στη Δωδεκάνησο. «Εδώ κτυπάει η καρδιά της Ελλάδας, όχι στην πρωτεύουσα» είπε χαρακτηριστικά.

Επιδότηση καυσίμων και σε μικρά νησιά

O πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στο Μεταφορικό Ισοδύναμο, το οποίο χαρακτήρισε «ένα μέτρο που απαντά στις πραγματικές ανάγκες των νησιωτών, στηρίζει στην πράξη τις νησιωτικές κοινωνίες, δημιουργεί αναπτυξιακές ευκαιρίες και αποτελεί πρότυπο νησιωτικής πολιτικής, καθώς εφαρμόζεται σε μεταφορά επιβατών, προϊόντων και καυσίμων»
Όπως είπε, «τρέχει» ήδη η πιλοτική εφαρμογή του μέτρου σε 49 νησιά, ανάμεσα στα οποία και η Κάλυμνος.
«Από 1/1/2019, επίσης θα εφαρμοστεί πιλοτικά η επιδότηση καυσίμων σε μικρά και απομονωμένα νησιά. Το μέτρο επιδοτείται αποκλειστικά από εθνικούς πόρους του ΠΔΕ (Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων), ύψους 570 εκατ. ως και το 2021», σημείωσε ο κ. Τσίπρας.

Απαραίτητο έργο ο χώρος υγειονομικής ταφής

«Σήμερα θέλω επίσης να δεσμευτώ ότι ο χώρος υγειονομικής ταφής απορριμμάτων που επίσης είναι δίκαιο αίτημα» -είπε ο πρωθυπουργός.
Ο ίδιος είπε ότι έχει βρεθεί απαραίτητο κονδύλι- στους πρώτους μήνες του 2019 θα ενταχθεί σε ΕΣΠΑ, για να χρηματοδοτηθεί, «γιατί είναι έργο απαραίτητο για τους πολίτες της Καλύμνου».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ