Φυλάκιση 15 ετών για τοκογλυφία και ξέπλυμα στον πρώην υφυπουργό Γιάννη Ανθόπουλο

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 
8CE52C23-8BE8-4D3B-A653-AD08EB235E01Ποινή φυλάκισης 15 ετών για τοκογλυφία και ξέπλυμα βρόμικου χρήματος επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων στον πρώην υφυπουργό του ΠΑΣΟΚ Γιάννη Ανθόπουλο. Ωστόσο κατά πλειοψηφία 2-1 οι δικαστές αποφάσισαν να του χορηγήσουν ανασταλτικό στην έφεση.
Το δικαστήριο ακολουθώντας την εισαγγελική πρόταση έκρινε ομόφωνα ένοχους, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, εκτός από τον πρώην Υφυπουργό και τους 3 συγκατηγορούμενους του, επιβάλλοντας τους την ίδια ποινή των 15 ετών. Και σε αυτούς χορηγήθηκε αναστολή μέχρι το εφετείο.
Παράλληλα αποφασίστηκε και η κατάσχεση της περιουσίας τους μέχρι του ποσού που αποτελεί προϊόν του εγκλήματος της τοκογλυφίας και συγκεκριμένα: 1,7 εκ ευρώ για τον Γιάννη Ανθόπουλο συμπεριλαμβανόμενου του σπιτιού του στη Βούλα και 5,7 εκ ευρώ για τους υπόλοιπους τρεις.
Επιπλέον στους κατηγορούμενους επιβλήθηκε στέρηση των πολιτικών τους δικαιωμάτων για 5 χρόνια και χρηματική αποζημίωση 5.000 ευρώ στον κάθε ένα. Στους Γιάννη Ανθόπουλο και σε δύο ακόμη κατηγορούμενους επιβλήθηκε επιπλέον απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.
Η τοκογλυφία
Η υπόθεση έφθασε στη δικαιοσύνη από την καπνέμπορο Οδέττη Πετρίδη, η οποία κατήγγειλε ότι δέχθηκε τοκογλυφικό δανεισμό με υψηλά επιτόκια από την εταιρεία Βamaco -μετέπειτα Gennet- για τον οποίο μεσολάβησε ο πρώην υφυπουργός φέρνοντας σε επαφή τις δύο πλευρές. Για τις υπηρεσίες του όπως είχε πει κατά τη διάρκεια της δίκης η κ. Πετρίδης, εισέπραττε κάθε φορά το 10% του ποσού.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ