ΟΙ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ ΑΝΟΙΞΑΝ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΣΤΟΥΣ ΓΑΛΛΟΥΣ ΜΕ ΤΑ ΚΙΤΡΙΝΑ ΓΙΛΕΚΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

E0B498CD-EB23-42F5-BA23-3FD6384C66EE.jpegΕπτά στους δέκα Γάλλους στηρίζουν τα “κίτρινα γιλέκα”

Τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση δεν ανταποκρίνονται στα αιτήματα που έχουν εκφράσει τα “κίτρινα γιλέκα” σύμφωνα με δημοσκόπηση στη Γαλλία.

Συγκεκριμένα το 78% των Γάλλων θεωρούν πως οι ανακοινώσεις της κυβέρνησης δεν ανταποκρίνονται στα αιτήματα που έχουν εκφράσει τα “κίτρινα γιλέκα”, ενώ το 72% εξακολουθεί να εγκρίνει τις κινητοποιήσεις , παρά την υποχώρηση της κυβέρνησης στο θέμα της αύξησης των φόρων στα καύσιμα.
Όσον αφορά τα “κίτρινα γιλέκα” το 46% δηλώνει ότι υποστηρίζει το κίνημα ενώ το 26% το συμπαθεί Αντίθετα μόλις το 21% διαφωνεί μαζί τους ενώ το το 6% “δεν ενδιαφέρεται”, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της εταιρείας Elabe για λογαριασμό του BFMTV. Ακόμη από τα μέτρα που ανακοίνωσε την Τρίτη ο πρωθυπουργός Εντουάρ Φιλίπ, κανένα δεν θεωρείται ικανό να βελτιώσει την αγοραστική δύναμη των Γάλλων.
“Αποτελεσματική” κρίνεται από το 46% η ακύρωση της αύξησης στην τιμή του ηλεκτρικού και του φυσικού αερίου. Το 32% χαρακτηρίζει θετική και την αναβολή στην αύξηση του φόρου επί των καυσίμων.
Δύο στους τρεις (ποσοστό 63%) υποστηρίζουν ότι η κινητοποιήσεις και η δράση που αναπτύσσουν τα “κίτρινα γιλέκα” θα πρέπει να συνεχιστεί.
Οι Γάλλοι καταδικάζουν πάντως μαζικά (82%) τα βίαια επεισόδια που σημειώθηκαν το περασμένο Σάββατο, αν και το 37% δηλώνουν ότι “καταλαβαίνουν” τους διαδηλωτές.
Το ποσοστό εκείνων που αυτοχαρακτηρίζονται “κίτρινα γιλέκα” ανέρχεται στο 20%. Από αυτούς, το 36% είπαν ότι ψήφισαν τη Μαρίν Λεπέν στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών του 2017, το 28% ψήφισαν τον Ζαν-Λικ Μελανσόν της “Ανυπότακτης Γαλλίας” και μόνο το 5% ψήφισε στον Εμανουέλ Μακρόν.
Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε διαδικτυακά στις 4 και 5 Νοεμβρίου σε δείγμα 1.002 προσώπων ηλικίας άνω των 18 ετών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ