Με ένοπλη επέμβαση απειλεί η Σερβία το Κόσοβο

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

360CF519-904D-44F8-BB2F-18EC3CCF620CΕνδεχόμενη δημιουργία τακτικού στρατού από το Κόσοβο θα μπορούσε να προκαλέσει στρατιωτική επέμβαση από το Βελιγράδι προειδοποίησε η Σέρβα πρωθυπουργός, Άνα Μπρνάμπιτς. Η δήλωσή της κλιμακώνει την ένταση μεταξύ Σερβίας και Πρίστινας, με την κατάσταση να έχει επιδεινωθεί μετά την επιβολή δασμών σε σερβικά προϊόντα, ως αντίποινα στην απόρριψη του αιτήματος του Κοσόβου να ενταχθεί στην Interpol.
Στις 14 Δεκεμβρίου θα ψηφιστεί στο κοσοβάρικο κοινοβούλιο νόμος για τη μετατροπή των δυνάμεων ασφαλείας της αυτόνομης επαρχίας σε κανονικό στρατό και οι Σέρβοι φοβούνται ότι αυτές οι δυνάμεις θα χρησιμοποιηθούν στη συνέχεια για να γίνουν διώξεις εναντίον της σερβικής μειονότητας στο Κόσοβο.
Η Άνα Μπρνάμπιτς τόνισε ότι εξαιτίας των δασμών, η Σερβία χάνει περίπου 42 εκατ. ευρώ το μήνα.
Η Σέρβα πρωθυπουργός είπε ότι «ελπίζει πως η Σερβία δεν θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσει τον στρατό της, αλλά δυστυχώς αυτή είναι μία από τις λύσεις που υπάρχουν στο τραπέζι», αν περάσει ο νόμος αυτός στο Κόσοβο.
Μάλιστα κάλεσε την αλβανική κυβέρνηση στην Πρίστινα να «έρθει στα λογικά της», υποστηρίζοντας ότι «δεν κάτσουμε να βλέπουμε χωρίς να αντιδρούμε εθνοκάθαρση εις βάρος των Σέρβων στα Βαλκάνια».
Αν και το Κόσοβο έχει ανακηρύξει την ανεξαρτησία του το 2008, η Σερβία, η Ρωσία και συμμαχικές τους χώρες δεν το έχουν αναγνωρίσει.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ