Χρήσιμη  Παραβολή

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κώστα Δημ Χρονόπουλου  

(Αρθρογράφου –Σχολιογράφου)

 

Δεν αρκεί μόνον η διάθεση του ποιμένα και η επιστράτευση της ποιμαντικής ως πανάκειαςαποτελεσματικής. Ούτε η εν κρυπτώ και παραβύστω μέθοδος συνδιαλλαγής.

Απαιτείται  προσοχή, ιδίως με τις  ανεκδιήγητες  περιπτώσεις επιλογής. 

Επειδή είναι από “άλλο ανέκδοτο” και κινδυνεύει κανείς να εκτεθεί.

Θεωρώ χρήσιμη την παρακάτω ιστορία -παραβολή:

Πριν πολλά, πολλά χρόνια/μια φορά κι έναν καιρό, συνέβη το εξής περιστατικό:

Στο Παρίσι, στη γέφυρα του Σικουάνα ένας απελπισμένος θέλει να αυτοκτονήσει! Τον βλέπει κάποιος, τρέχει, τον τραβάει πίσω και τον σώζει. Επακολουθεί ο εξής διάλογος:

 “Αφήστε με σας παρακαλώ να φύγω από την δυστυχία μου”.

Γιατί, τι σας συμβαίνει αγαπητέ μου;

-“Τα έχασα όλα: τη γυναίκα μου, το παιδί μου, τη δουλειά μου, τα πάντα. Δεν έχει πλέον νόημα η ζωή μου”.

Ο ευαίσθητος “διασώστης“, μη μπορώντας να διαφωνήσει, σκαρφίζεται κάτι ώστε να κερδίσει χρόνο, μήπως και τον μεταπείσει. 

Σας προτείνω κάτι: Πάμε στο απέναντι καφενεδάκι, να πιούμε ένα καφέ, να το συζητήσουμε. Αν δεν σας πείσω, τότε αυτοκτονήστε. 

Πράγματι πάνε απέναντι, το συζητάνε και μισή ώρα μετά,  πιασμένοι χέρι -χέρι , πέφτουν στο ποτάμι μαζί (!).

Τι δηλώνει η ιστορία /παραβολή; Τον κίνδυνο που ελλοχεύει μετά τα τελευταία γεγονότα τα πολιτικοθρησκευτικά. Να χάσει δηλαδή το “στοίχημα” της διάσωσης ο Μακαριώτατος. Να (παρα)συρθεί και να προχωρήσει σε απονενοημένο διάβημα και ο ίδιος!…

Πιθανότατα να νομίζει πως θα μεταβάλλει /μεταλλάξει/πείσει τον Άθεο (κατά δήλωσή του) Κυβερνήτη -Σαούλ σε ένθεο -Απόστολο Παύλο.

Δεν γνωρίζω αν δέχεται χρήσιμες συμβουλές, αλλά θα του συνιστούσα να μην ποντάρει στις πρωθυπουργικές οβιδιακές μεταμορφώσεις. (Κομμουνιστής, “Αριστερός” , Σοσιαλιστής, Σοσιαλδημοκράτης… καπιταλιστικών προδιαγραφών και εναγκαλισμών.  Όψιμος στυλοβάτης της Εκκλησίας.  Εσχάτως, στην Βουλή, έψεξε την Αντιπολίτευση επειδή δεν σέβεται τον Αρχιεπίσκοπο και την Εκκλησία !!!…. 

 

 

Ταυτόχρονα  εκκολαπτόμενος χριστιανός  φιλάνθρωπος , ο οποίος μοιράζει φιλοδωρήματα και … αντίδωρα στους πολίτες (αφού προηγήθηκε υπερφορολόγηση /στραγγαλισμός του εισοδήματος).

Προδήλως τον Αρχιεπίσκοπο  επηρέασαν / συγκίνησαν δύο παράμετροι:

– Ο Χριστιανοτροπισμός (= στροφή/προσανατολισμός  προς  την Χριστιανική αγάπη και φιλανθρωπία) και ο πολιτικόςΔεξιοτροπισμός (=  στροφή προς τα δεξιά /καπιταλιστικά). Αυτός είναι και ο λόγος που έθεσε τον κο Πρωθυπουργό  στα  Δεξιά του. 

Είθισται να διαπράττεται στον Τόπο μας, το εξής ασύγγνωστο ατόπημα: Πρώτα να συμφωνείται – ή να προσυμφωνείται -κάτι π.χ Σκοπιανό , Εκκλησιαστικό, μετά  να δημοσιοποιείται και να τίθεται σε διαβούλευση (;). Αυτό δεν είναι διαβούλευση -κατόπιν … εορταστικής απόφασης- αλλά διαβουκόληση, για τα μάτια τόσο των συνεργατών -βουκόλων, όσο και των ιδίων των ζωντανών.

Εξυπακούεται πως η απεχθής, ανάρμοστη και παράλογη αυτή μεθόδευση προσιδιάζει μόνον σε στυγνό, αποτρόπαιο ολοκληρωτισμό. Εκεί που ο ηγεμόνας (προ)αποφασίζει και οι υπόλοιποι καλούνται να επικυρώσουν προσυπογράφοντες, χειροκροτούντες, προσκυνούντες και άλλοθι προσφέροντες. 

 

 

 

 

 

ΥΓ Αν ήμουν στη θέση του Μακαριωτάτου, θα απέφευγα τις συναναστροφές με αμφιλεγόμενα άτομα. Όπως επίσης και τις  απέλπιδες /καταδικασμένες προσπάθειες διάσωσης, τύπου … Σικουάνα. 

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ