Επιστήμονες συνέδεσαν τον εγκέφαλο τριών ατόμων επιτρέποντας την ανταλλαγή σκέψεων μεταξύ τους

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

brain to brain
Επιστήμονες κατάφεραν να πετύχουν τη σύνδεση του εγκεφάλου τριών ατόμων επιτρέποντάς τους να μοιραστούν τις σκέψεις τους, με το συγκεκριμένο πείραμα να μπορεί να καταφέρει τη δημιουργία δικτύου συνεργαζόμενων εγκεφάλων, κάποια στιγμή στο μέλλον.

Η σύνδεση αυτή λειτουργεί με συνδυασμό ηλεκτροεγκεφαλογραφημάτων για την καταγραφή των ηλεκτρικών παλμών που συνδέονται με την εγκεφαλική δραστηριότητα και την διακρανιακή μαγνητική διέγερση όπου οι νευρώνες δραστηριοποιούνται μέσω μαγνητικών πεδίων. Οι ερευνητές πίσω από αυτό το νέο σύστημα έχουν δώσει την ονομασία BrainNet και υποστηρίζουν πως μπορούν να συνδέσουν πολλούς διαφορετικούς εγκεφάλους μεταξύ τους ακόμα και μέσω του διαδικτύου.
Αυτή η διαδικασία δεν είναι μόνο ένας περίεργος νέος τρόπος επικοινωνίας αλλά αυτό που μπορούμε να μάθουμε είναι το πως λειτουργεί ο ανθρώπινος νους σε βαθύτερο επίπεδο. Οι ερευνητές δήλωσαν πως το BrainNet είναι το πρώτο πολυπρόσωπο μη επεμβατικό περιβάλλον επικοινωνίας μεταξύ διαφορετικών εγκεφάλων με σκοπό την επίλυση προβλημάτων. Το σύστημα που έχει δημιουργηθεί επιτρέπει τη συνεργασία μεταξύ του μυαλού τριών ανθρώπων για να λύσουν ένα πρόβλημα μέσω της απευθείας επικοινωνίας των εγκεφάλων τους.
Στο πείραμα που πραγματοποιήθηκε, δύο άτομα ήταν συνδεδεμένα με ηλεκτρόδια ηλεκτροεγκεφαλογραφημάτων και τους ζητήθηκε να παίξουν ένα παιχνίδι σε στυλ Tetris και έπρεπε να αποφασίσουν ποιό κομμάτι έπρεπε να περιστραφεί. Αυτό έγινε με το να κοιτάζουν σε ένα από δύο LED flash σε κάθε πλευρά μιας οθόνης, με το ένα να εκπέμπει σήμα 15Hz και το άλλο 17Hz έτσι ώστε να μπορέσουν τα ηλεκτρόδια να το λάβουν.
[youtube https://www.youtube.com/watch?v=6IsIGp1IezE&w=570&h=320]
Οι επιλογές βασίστηκαν μέσω ενός ειδικού κράνους που παράγει αναλαμπές φωτός στον εγκέφαλο του παραλήπτη, γνωστές και σαν φώσφονες. Ο παραλήπτης όμως δε μπορεί να δει όλη την περιοχή του video game αλλά έπρεπε να περιστρέψει το κομμάτι που έπεφτε a la Tetris σε κάθε αναλαμπή φωτός. Το αποτέλεσμα προήλθε από πέντε διαφορετικές ομάδες τριών ατόμων με το ποσοστό επιτυχίας να φτάνει το 81.25% στην πρώτη προσπάθεια που έγινε.
Σε ένα πιο πολύπλοκο επίπεδο του παιχνιδιού, οι πομποί των σημάτων μπορούσαν να στέλνουν feedback δηλώνοντας το αν ο παραλήπτης έκανε τη σωστή κίνηση στο παιχνίδι και τους δέκτες να διακρίνουν ποιοί από τους πομπούς ήταν πιο αξιόπιστοι βάσει της επικοινωνίας των εγκεφάλων μεταξύ τους.
Τη στιγμή που τα τωρινά συστήματα μπορούν να εκπέμπουν μια “αναλαμπή” δεδομένων τη φορά, η ομάδα από το University of Washington και University of Washington πιστεύει πως αυτό είναι κάτι το οποίο θα μπορεί να αλλάξει μελλοντικά αυξάνοντας την ποσότητα των δεδομένων αλλά και των συμμετεχόντων σε αυτά τα πειράματα.
Πρέπει να τονίσουμε πως η ίδια ομάδα ερευνητών είχε καταφέρει να συνδέσει δύο εγκεφάλους έτσι ώστε να παίξουν ένα παιχνίδι με 20 ερωτήσεις με τις αναλαμπές φωτός στον εγκέφαλο του παραλήπτη να μεταφράζονται σε απαντήσεις “ΝΑΙ και “ΟΧΙ”. Τα πειράματα αυτά είναι μια ένδειξη για το πως θα μπορούμε να μεταφέρουμε τη σκέψη μας από τον έναν στον άλλον, δημιουργώντας ένα δίκτυο συνδεδεμένων εγκεφάλων για τη λύση προβλημάτων, σύμφωνα με την ομάδα των ερευνητών.
https://educateinspirechange.org/science-technology/scientists-have-connected-the-brains-of-3-people-enabling-them-to-share-thoughts
techblog

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ