Εθνολαϊκισμού  το  Ανάγνωσμα

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 

Κώστα Δημ Χρονόπουλου 

(Αρθρογράφου –Σχολιογράφου)

 

Κατρακυλά η δημοφιλία του Γάλλου Προέδρου.

Διόλου περίεργο όταν -εκτός των άλλων αστοχημάτων του -αρχίζει να λαϊκίζει έντονα και να ανοηταίνει ανεύθυνα. 

Δηλώσεις όπως: “Ό Εθνικισμός δεν είναι Πατριωτισμός” , ή “Ο Εθνικισμός  είναι η προδοσία του Πατριωτισμού” το προσυπογράφουν. Δεν γνωρίζω ποιές είναι οι γνώσεις του, η επαφή του με τις έννοιες των λέξεων. Υποψιάζομαι πως άλλος -πανικός ή λαϊκισμός; – είναι ο λόγος που τον παρασύρει και τον εκθέτει: η καυτή ανάσα της γαλλικής Ακροδεξιάς στον αυχένα του. 

Δυστυχώς και στον Τόπο μας πάρα πολλοί συγχέουν τις έννοιες. Εξυπακούεται ότι οι πολιτικάντηδες -λόγω άγνοιας, λαϊκισμού, κομματισμού, ιδεοληψιών, κ.α ιδιαζουσών ιδιοτήτων -κατατάσσονται πρώτοι και καλύτεροι στη “λίστα”.

Ο πατριωτισμός /φιλοπατρία συγχέεται με τον εθνικισμό, τον εθνισμό κ.ο.κ με αποτέλεσμα να μην υπάρχει άκρη για να την βρεις.

Ας τα αποκωδικοποιήσουμε :

1. Πατριώτης μπορεί να είναι ο οιοσδήποτε και οπουδήποτε πολιτικά τοποθετημένος. Εννοείται ότι ο πραγματικός πατριώτης σε καμία περίπτωση /σκοπιμότητα δεν βλάπτει ή προδίδει την Πατρίδα του. Αξίωμα!

Επομένως ο Πατριώτης αυτών των προδιαγραφών, πρέπει να  είναι σεβαστός από όλους. Ομοιδεάτες ή κομματικούς αντιπάλους. 

Η – αποκλειστική -οικειοποίηση /ιδιοποίηση της φιλοπατρίας από μερίδα του πληθυσμού και ο -εξ αντιδιαστολής -αποκλεισμός άλλων, είναι ανεπίτρεπτη , άθλια, αντιδημοκρατική. Εξόχως αντιδημοκρατική, επειδή ακριβώς αρνείται το δημοκρατικό δικαίωμα του άλλου να έχει διαφορετική άποψη ή και να … υπάρχει !!!. 

2. Οι αποδεδειγμένα προδότες αποκλείεται να είναι Πατριώτες. Όπως επίσης και οι συρρικνωτές της Πατρίδας.

3. Εθνισμός: Εθνική Συνείδηση, Φιλοπατρία, Πατριωτισμός.

 

 

 

4. Εθνικισμός: Ενέχει το στοιχείο της υπερβολής και υπερπροβολής της εθνικής ταυτότητας. Ταυτίζεται ως έννοια /διάθεση με τον σωβινισμό.

Συγχίζονται, πανικοβάλλονται και αντιδρούν σπασμωδικά τόσο ο Γάλλος όσο και οι ημέτεροι εθνολαϊκιστές πολέμιοι του εθνικισμού. Διεθνιστές, Αριστεροί, “Αριστεροί Πατριώτες”, και μέρος της αγέλης, είτε συγχέουν ή αγνοούν τις έννοιες, είτε αποπροσανατολίζουν συνειδητά. (Μεταξύ πολλών άλλων βέβαια) καταργούνται και οι έννοιες του μείζονος και του ελάσσονος, του όλου και του μέρους καθώς και η κοινή λογική:

– Ο Πατριωτισμός εμπεριέχεται στον Εθνικισμό και όχι το αντίστροφο. (Σ.Σ Άρα, λογικά δεν γίνεται να ισχύει το” Ο εθνικισμός δεν είναι πατριωτισμός” του κου Προέδρου). 

– Προφανώς και δεν ισχύει επίσης το ότι” ο Εθνικισμός είναι προδοσία του Πατριωτισμού”. Για τον ίδιο προαναφερθέντα λόγο.

 

 

 

 

 

ΥΓ Αλλού εδράζεται το πρόβλημα- δράμα που ζουν οι απανταχού υποκριτές αποτυχημένοι λαϊκιστές … “Δημοκράτες” :

      Στην απαξίωση του διεθνισμού, της παγκοσμιοποίησης, της πολυπολιτισμικότητας, της ουδετεροθρησκευτικότητας. Το τσουνάμιτης (λαθρο)μετανάστευσης, ή πυροδότησης της “πυρηνικής βόμβας” -όπως πριν χρόνια χαρακτήρισα το Δημογραφικό- επιδρούν καταλυτικά, διαλυτικά. Οι λαοί προσπαθούν να αυτοπροστατευτούνμέσω του εθνικισμού, της αυτοπεριχαράκωσης, του απομονωτισμού. Επειδή ακριβώς αγαπούν την Πατρίδα τους και όχι γιατί είναι ρατσιστές, πολεμοκάπηλοι ή Φασίστες. 

     Κατανοητό;

ΔΗΜΟΦΙΛΗ