Λαβρόφ: Δεν υπάρχουν αντικειμενικά προσκόμματα στις ρωσο-ελληνικές σχέσεις

FC311B75-9060-493F-B0D5-1956BFBCA58CΤην πεποίθηση ότι δεν υπάρχουν αντικειμενικά προσκόμματα τα οποία θα εμπόδιζαν τη σταθερή ανάπτυξη των ρωσο-ελληνικών σχέσεων εξέφρασε ο ΥΠΕΞ της Ρωσικής Ομοσπονδίας,Σεργκέι Λαβρόφ.
Μιλώντας στην Εφημερίδα των συντακτών, εκτιμά πως η επίσκεψη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και οι σημερινές συναντήσεις του με τον Πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, και τον Πρόεδρο της κυβέρνησης της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Ντμίτρι Μεντβέντεβ, θα δώσει την ευκαιρία σε Ελλάδα και Ρωσία να επιστρέψει ο διμερής διάλογος στην ομαλή του πορεία.

Ο κ. Λαβρόφ θεωρεί την Ελλάδα σημαντικό εταίρο στη διατήρηση της ειρήνης και της σταθερότητας στην Ευρώπη, ειδικότερα στην Ανατολική Μεσόγειο και στα Βαλκάνια. Εκφράζει την ανησυχία του για την κατάσταση στο Κοσσυφοπέδιο, ασκεί σκληρή κριτική στην Πρίστινα αλλά και στον ύπατο αρμοστή στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη και κατηγορεί τις ΗΠΑ και την Ε.Ε. για «κατακόρυφη, συνεχή παρέμβαση στις εσωτερικές υποθέσεις της Μακεδονίας»,εννοώντας την ΠΓΜΔ.
Για τη Νότια Μεσόγειο, ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας σημειώνει ότι η μαζική έξοδος του χριστιανικού πληθυσμού έχει διαταράξει την εθνο-θρησκευτική ισορροπία και αυτό είναι συνέπεια της έξωθεν επιβολής στους λαούς της περιοχής ξένων μοντέλων ανάπτυξης και μεταρρυθμιστικών συνταγών.
Για το Κυπριακό λέει ότι “παραμένουμε προσηλωμένοι στην καθολική, δίκαιη σταθερή και βιώσιμη διευθέτηση του” και προσθέτει “είμαστε πεπεισμένοι ότι η επίλυση διαφόρων πτυχών του πρέπει να βρεθεί από τις ίδιες τις Κυπριακές κοινότητες στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων, βάσει των γνωστών ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.
Σημειώνει πως η σταθερότητα στην περιοχή μάλλον δεν είναι εφικτή χωρίς τη δίκαιη επίλυση του Παλαιστινιακού και υπογραμμίζει ότι η Ρωσία παραμένει προσηλωμένη στην καθολική, δίκαιη, σταθερή και βιώσιμη διευθέτηση του Κυπριακού.
 

Πηγή: Εφημερίδα των Συντακτών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ