Ο διάλογος Πούτιν-Τσίπρα στο Κρεμλίνο

5EC7EDE5-0BB1-4850-99B7-9FBF9323857EΣε εξέλιξη βρίσκεται η συνάντηση του Έλληνα Πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, με τον Ρώσο Πρόεδρο, Βλάντιμιρ Πούτιν, στο Κρεμλίνο.

“Σας υποδέχομαι στη Μόσχα με ευχαρίστηση ξανά”, ανέφερε ο Πρόεδρος της Ρωσίας υποδεχόμενος τον Έλληνα Πρωθυπουργό στο Κρεμλίνο, επισημαίνοντας ότι “φέτος συμπληρώθηκαν 190 χρόνια από τη σύναψη διπλωματικών σχέσεων ανάμεσα στις δυο χώρες μας”. “Θα έχουμε την ευκαιρία στη συνέχεια να μιλήσουμε για την αύξηση των εμπορικών ανταλλαγών μας και βέβαια για διεθνή θέματα και πώς εξελίσσονται στην ευρύτερη περιοχή”, σημείωσε ο κ. Πούτιν απευθυνόμενος στον κ. Τσίπρα.

“Καλώς σας βρήκαμε κύριε Πρόεδρε», είπε ο κ. Τσίπρας ανταποδίδοντας το καλωσόρισμα του κ. Πούτιν και εξέφρασε τη χαρά του που βρίσκεται ξανά στο Κρεμλίνο, έπειτα από τρεισήμισι χρόνια. “Από τότε έχει περάσει αρκετός καιρός και τα πράγματα έχουν αλλάξει”, τόνισε ο κ. Τσίπρας και υπογράμμισε ότι “η Ελλάδα βρίσκεται σε μια καλύτερη οικονομικά θέση, εντούτοις οι διεθνείς εξελίξεις παραμένουν κρίσιμες”, για να προσθέσει ότι “η ιστορική σχέση συνεργασίας ανάμεσα στις δυο χώρες μας παραμένει αναγκαία, προκειμένου να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις σταθερότητας, ειρήνης και συνεργασίας στην περιοχή”.

Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ – ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ