Ρόδος: Εξαγριωμένοι κάτοικοι πήγαν να λιντσάρουν τους κατηγορούμενους

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

3A232E17-8006-449A-80E7-A7FB77199B70Η τοπική κοινωνία της Ρόδου είναι εξαγριωμένη, με τους δύο νεαρούς φερόμενους δράστες της δολοφονίας της άτυχης φοιτήτριας, Ελένης Τοπαλουδή. Προσπάθησαν να τους λιντσάρουν έξω από το δικαστικό μέγαρο της Ρόδου.

Υπό άκρα μυστικότητα, με ισχυρή αστυνομική προστασία και από τις πίσω πόρτες του δικαστηρίου, φυγαδεύτηκαν οι κατηγορούμενοι για τη δολοφονία της φοιτήτριας καθώς υπήρχε μεγάλος κίνδυνος λιντσαρίσματος από τον κόσμο.

https://youtu.be/B9jXrExBKNU

Πώς εξιχνιάστηκε η δολοφονία της φοιτήτριας στη Ρόδο – Τι ανακοίνωσε το Λιμενικό

Οι αρχές δήλωσαν πως η εξιχνίαση κατέστη δυνατή «μετά από ενδελεχή έρευνα» που αξιοποίησαν στελέχη του κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου με ειδικό κλιμάκιο της διεύθυνσης Ασφαλείας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων του αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Κατά την έρευνα αναλύθηκαν δεδομένα που συγκεντρώθηκαν από την προανακριτική διαδικασία και την αξιοποίηση οπτικού υλικού από κλειστό κύκλωμα.

Επίσης έγινε σαφές πως οι δύτες έδεσαν τα πόδια της φοιτήτριας για να τη βγάλουν από το νερό και όχι οι δολοφόνοι της πριν την πετάξουν στη θάλασσα, όπως είχε πει ο δικηγόρος της οικογένειας.

Προέκυψε πως οι δυο δράστες δράστες, 21 και 19 χρονών, πήγαν με λευκό βαν στο σπίτι της φοιτήτριας για να την παραλάβουν και να μεταφερθούν σε εξοχική κατοικία στην περιοχή Πεύκοι της Ρόδου.

Εν συνεχεία προκλήθηκε έντονος διαπληκτισμός, κατά τον οποίο οι δράστες φέρονται να την χτύπησαν αρχικά δυνατά στο πρόσωπο με γροθιές και ακολούθως ο 21 ετών φερόμενος δράστης με ηλεκτρικό σίδερο στο κεφάλι.

Μετέφεραν την κοπέλα στο βαν και σε βραχώδη περιοχή την πέταξαν στη θάλασσα.

Από τη νεκροψία νεκροτομή προέκυψε πως το θύμα έφερε κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις που θα ήταν δυνητικά θανατηφόρες αν δεν είχε μεσολαβήσει ο πνιγμός. Παράλληλα παραγγέλθηκε και η διενέργεια τοξικολογικών εξετάσεων.

Τι αντικείμενα βρέθηκαν

Ύστερα από εξονυχιστική έρευνα στη θάλασσα, βρέθηκε ηλεκτρική συσκευή σιδερώματος χρώματος λευκού-μοβ, που φέρεται να είναι το σίδερο με το οποίο χτυπήθηκε στο κεφάλι.

Στο εξοχικό βρέθηκε βάση ηλεκτρικού σίδερου, που είναι ίδια με το σίδερο που βρέθηκε στη θάλασσα. Ρούχα κι άλλα αντικείμενα που φέρονται να συνδέονται με την υπόθεση έχουν βρεθεί επίσης στη θάλασσα και ειδικό κλιμάκιο μετέβη στην εξοχική κατοικία που άνηκε στον έναν από τους δύο άνδρες στους Πεύκους και συνέλεξε στοιχεία και βιολογικό υλικό.

Στους χώρους της οικείας εντοπίστηκε πλήθος κηλίδων αίματος που πρόκειται να εξεταστούν εργαστηριακά. Από το ίδιο κλιμάκιο θα εξεταστεί και το όχημα με το οποίο μεταφέρθηκε το θύμα. Μεταξύ των αντικειμένων που συλλέχθηκαν από το σπίτι του θύματος βρέθηκα δυο φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές και τρία κινητά τηλέφωνα που έχουν σταλεί στη διεύθυνση εγκληματολογικών ερευνών για περαιτέρω έλεγχο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ