Οργη στην Τουρκία: Οι αμερικανοί στήνουν παρατηρητήρια κατά μήκος των συνόρων με τη Συρία για να προφυλάξουν τους Κούρδους!

“Κλείδωσαν” τα Σύρο – τουρκικά σύνορα οι αμερικάνοι όπως πρώτο είχε αποκαλύψει το Ολυμπία! Παγωμάρα και οργή στην Τουρκία…

e8507 abd
Δεκέμβριος 7, 2018
Το αμερικανικό Πεντάγωνο άρχισε να  δημιουργεί παρατηρητήρια  στη Συρία, κατά μήκος των συνόρων με την Τουρκία. Μάλιστα, το πρώτο έχει δημιουργηθεί στο Ταλ Αμπιάντ της Συρίας, περίπου δύο χιλιόμετρα από τα τουρκικά σύνορα, σε έναν λόφο που έχει καθαρή θέα του τουρκικού εδάφους, σημειώνει τουρκικό δημοσίευμα.


Οι Τούρκοι έχουν την υποψία ότι οι Αμερικανοί επιδιώκουν να παρακολουθούν στενά την τουρκική επικράτεια για να προστατεύσουν τους Κούρδους μαχητές, τους οποίους η Τουρκία τους χαρακτηρίζει ως τρομοκράτες.


Το πρόσχημα των Αμερικανών ότι με αυτά θα «αποτρέψουν τρομοκρατικές απειλές» δεν πείθει τους Τούρκους, που χαρακτηρίζουν τα παρατηρητήρια αυτά ως κατασκοπευτικές δομές σε βάρος της Τουρκίας.


Ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας, Τζέιμς Ματίς δήλωσε στις 21 Νοεμβρίου ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δημιουργούν αυτές τις θέσεις για να βοηθήσουν στην εκκαθάριση των οχυρών των τρομοκρατών του ISIS στη Συρία και να αποφευχθούν οι τρομοκρατικές απειλές.


Στρατιωτικός εμπειρογνώμονας, μιλώντας στην εφημερίδα  Γενί Σαφάκ  τόνισε ότι «Εάν ο σκοπός τους είναι να εξαλείψουν πιθανές τρομοκρατικές απειλές, θα είχαν δημιουργήσει αυτές τις θέσεις τουλάχιστον 15 με 20 χιλιόμετρα νότια των συνόρων. Προειδοποίηση για απειλή σε απόσταση 2 χιλιομέτρων από τα σύνορα δεν μπορεί να υπάρξει. Θα προσθέσει ακόμη, ότι «στόχος των Αμερικανών είναι να δημιουργήσουν μια προστατευτική ασπίδα για τους Κούρδους του Δημοκρατικού Κόμματος (PYD) στα ανατολικά του ποταμού Ευφράτη στη Συρία».


Ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλούσι Ακάρ με τη σειρά του εξέφρασε τις ανησυχίες της Τουρκίας και προειδοποίησε την Ουάσιγκτον λέγοντας ότι τα παρατηρητήρια αυτά «θα έχουν μεγάλο αρνητικό αντίκτυπο’ στις διμερείς σχέσεις.


yenisafak.com


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ