Δείτε την Γαλλία του Μακρον σήμερα για να καταλάβετε πως θα είναι η Ελλάδα του Μητσοτακη αν γίνει ποτέ πρωθυπουργός.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

B80D2AC8-B360-45A5-9AC0-521A819988DE.jpeg

Oχι δεν είναι εικόνες από μια καθεστωτική χώρα.
Είναι εικόνες από τη Γαλλία του 2018 και τις σημερινές συλλήψεις μαθητών λυκείου, στην πόλη Mantes la Jolie, ένα απο τα πιο υποβαθισμένα προάστια του Παρισιού, όπου ζούν πολλοί μετανάστες και παιδιά μεταναστών.

Οι μαθητές των λυκείων που έχουν βγεί στους δρόμους, διαμαρτύρονται για την μεταρρύθμιση στις εξετάσεις για το απολυτήριο λυκείου, που κάνει δυσκολότερη την πρόσβαση στα πανεπιστήμια και δίνει την δυνατότητα στις ακαδημίες να επιλέγουν τους φοιτητές τους με μια βάση κριτηρίων που σε πολλά θυμίζουν πρόσληψη σε επιχείρηση, μη δίνοντας ίσες ευκαιρίες σε όλους.

Προβλήματα από τις κινητοποιήσεις των μαθητών και τις καταλήψεις έχουν δημιουργηθεί σε 280 λύκεια σε ολόκληρη τη χώρα όπου έγιναν 700 συλλήψεις ανηλίκων.

‪Απόψε πολλοί γονείς των 147 μαθητών που συνέλαβε η αστυνομία και τους φόρεσε χειροπέδες, στην πόλη Mantes La Jolie, δεν γνωρίζουν σε ποια κρατητήρια ειναι τα παιδιά τους. Ανάμεσα στους συλληφθέντες ενα παιδι με αυτισμό και ενα 12χρονο‬.

Μεχρι τώρα απο την εξέγερση των Κίτρινων γιλέκων απουσίαζαν τα προάστια. Tο σοκαριστικό ομως βιντεο με τις συλλήψεις των 147 μαθητών στο υποβαθμισμένο προάστιο, εχει προκαλέσει οργή και αγανάκτηση σε γειτονιές-πυριτιδαποθήκες

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ