ΕΛΛΗΝΩΝ ΓΕΥΣΕΙΣ-Σπανακόπιτα με φέτα

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

8D009BDA-1DC5-4192-99F1-045DD7A80C74#tsoulotip: Δεν ακουμπάμε ο πινέλο στα φύλλα όταν τα πασπαλίζουμε με το ελαιόλαδο για να μας γίνουν πιο τραγανά.

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1Βάζουμε σε μια κατσαρόλα αρκετό αλατισμένο νερό και το βράζουμε. Ρίχνουμε μέσα το σπανάκι και το βράζουμε για 15 δέυτερα. Το σουρώνουμε αμέσως σε ένα σουρωτήρι και το πιέζουμε ώστε να βγάλουμε την περισσότερη υγρασία. Μόλις κρυώαει το ψιλοκόβουμε και το αφήνουμε στην άκρη.

2Βάζουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε το βούτυρο, ανακατεύουμε με το σύρμα χειρός και μόλις λιώσει ρίχνουμε το αλεύρι και το μαγειρεύουμε για 1 λεπτό. Προσθέτουμε το γάλα σιγά-σιγά ανακατεύοντας συνεχώς με το σύρμα. Μόλις ετοιμαστεί αποσύρρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίχνουμε τα την παρμεζάνα, τη φέτα, τους κρόκους, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε με μια κουτάλα.

3Λαδώνουμε ένα ορθογώνιο ταψί και απλώνουμε στον πάτο του ένα φύλλο,το λάδώνουμε ελαφρά με ένα πινέλο χωρίς να ακουμπάει επάνω του. Απλώνουμε στις τέσσερις πλευρές του ταψιού τέσσερα λαδωμμένα φύλλα τα οποία εξέχουν προς τα έξω 10εκ.

4Απλώνουμνε τη γέμιση ομοιόμορφα στο ταψί και κλείνουμε την πίτα με τα φύλλα. Τοποθετούμε από πάνω άλλο ένα λαδωμένο φύλλο πιέζουμε τις άκρες καλά ώστε να μην βγεί η γέμιση, χαράσουμε με ένα μαχαίρι και πασπαλίζουμε με σιναπόποσπορο.

5Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα για 30-40 λεπ΄τα. Μόλις ετοιμαστεί την αφήνουμε να κρυώσει για 10 λεπτά και σερβίρουμε.

https://www.giorgostsoulis.com/pites-tartes/item/72-spanakopita-me-feta

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ