Θέληση για ζωή: Επιβίωσε βρέφος 15 μηνών που είχε κηρυχθεί εγκεφαλικά νεκρό

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ένα αγοράκι 15 μηνών διέψευσε κάθε ιατρική γνωμάτευση και πιθανότητα και παρά το γεγονός ότι είχε κριθεί εγκεφαλικά νεκρό, εκείνο απολαμβάνει την οικογενειακή θαλπωρή.

Οι γονείς του μωρού, η 30χρονη Μπέκι και ο 33χρονος Φιλ ενημερώθηκαν από τους γιατρούς ότι θα έπρεπε να αποχαιρετίσουν το μωρό τους αφού έφερε ευρεία εγκεφαλική βλάβη που προκλήθηκε από έλλειψη οξυγόνου είτε στη μήτρα είτε στη διάρκεια του τοκετού. Το βρέφος είχε μηδενικά ποσοστά να επιβιώσει. Οι τραγικοί γονείς πράγματι είπαν το “τελευταίο αντίο” στο μωρό τους στις 10 Σεπτεμβρίου 2017.

Ακολουθώντας την απόφαση των γιατρών να αποσύρουν τα μηχανήματα, οι γονείς μετέφεραν το δέκα ημερών μωρό τους σε ένα ειδικό κέντρο νοσηλείας παιδιών προκειμένου ο γιος τους να φύγει ειρηνικά. Ωστόσο, σαν από θαύμα, όταν το παιδί αποσυνδέθηκε από το οξυγόνο και τη μηχανική στήριξη εκείνο συνέχισε να αναπνέει από μόνο του και μάλιστα έσφιξε και το δάχτυλο της μητέρας του.

Και παρά την εγκεφαλική βλάβη, ο Κάλεμπ επιβίωσε, ανέκτησε δυνάμεις και πλέον βρίσκεται σπίτι του, στα χέρια των γονιών και της αδερφής του και όλοι μαζί ετοιμάζονται για τα πιο όμορφα Χριστούγεννα της ζωής τους.

“Νόμιζα ότι θα πέθαινε αμέσως και τον κράτησα σφιχτά στην αγκαλιά μου. Και τότε μας έδωσε μια αχτίδα ελπίδας” εξομολογείται η μητέρα του 15 μηνών βρέφους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ