Τα μέλη του Δ.Σ της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού υποδέχτηκε ο ΠτΔ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

https://youtu.be/Zl3LnX3WfG0
«Αισθανόμαστε υπερήφανοι για εσάς διότι είσθε γνήσιοι εκπρόσωποι της Ελληνικής Δημοκρατίας, της Αντιπροσωπευτικής Δημοκρατίας» υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, υποδεχόμενος στο Προεδρικό Μέγαρο τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού (Πα.Δ.Ε.Ε).

 
Ο κ. Παυλόπουλος απευθυνόμενος προς τον πρόεδρο και τα μέλη της Πα.Δ.Ε.Ε, τόνισε ότι «όλοι ξέρουμε ότι η Δημοκρατία ξεκίνησε από την Ελλάδα» και σημείωσε ότι υπερασπίζονται τη Δημοκρατία σε καιρούς δύσκολους γιατί έχει ανάγκη υπεράσπισης η Δημοκρατία. «Έχουν ανάγκη υπεράσπισης τα δικαιώματα του ανθρώπου παντού και εσείς το ξέρετε. Το DNA των Ελλήνων έχει μέσα του την έννοια της Δημοκρατίας και των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και αυτό το εκπροσωπείτε στις χώρες εκείνες στις οποίες ασκείτε το λειτούργημά σας. Εύχομαι το δικό σας παράδειγμα να το ακολουθήσουν και άλλοι. Έτσι βάζετε και μια παρακαταθήκη και για άλλους στις χώρες όπου ζείτε», υπογράμμισε.
Επανέλαβε, επίσης, ότι «ρίμαστε υπερήφανοι για εσάς γιατί αποδεικνύετε ότι οι Έλληνες επιτυγχάνουν στο εξωτερικό πράγματα, τα οποία για άλλους λαούς είναι δύσκολο να τα επιτύχουν, και μάλιστα σε έναν στίβο όπως είναι ο πολιτικός στίβος, που είναι εξαιρετικά δύσκολος». Όπως παρατήρησε, επιτυγχάνει κανείς στον πολιτικό στίβο όταν έχει επιτύχει και στην υπόλοιπη, επιστημονική, κοινωνική γενικότερα, ζωή και πρόσθεσε: «Είσθε επιτυχημένοι άνθρωποι και αυτό είναι που σας έχει δώσει τη δυνατότητα να αποκτήσετε αυτά τα πολιτικά αξιώματα τα οποία κατέχετε».
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Δ.Σ. της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού, Peter Katsambanis, ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, για τη θερμή υποδοχή και τόνισε ότι παρόλο που εκλέγονται σε τέσσερις διαφορετικές ηπείρους, το αίμα τους είναι ελληνικό και αγαπούν την Ελλάδα. Υπενθύμισε, επίσης, ότι στις εκλογές που έγιναν τον τελευταίο μήνα στις Ηνωμένες Πολιτείες, εκλέχθηκαν ακόμη περισσότεροι Έλληνες στα κοινοβούλια και ειδικότερα στο Κογκρέσο, με αποτέλεσμα, σήμερα, να υπάρχουν έξι άτομα στο Κογκρέσο, ελληνικής καταγωγής. «Αυτό αποδεικνύει ότι αυτά που είπατε εσείς είναι πραγματικότητα. Πιστεύουμε ότι με αυτή την αύξηση των μελών, στο μέλλον θα μπορούμε να δράσουμε πιο δραστήρια και πιο αποτελεσματικά για να βοηθήσουμε την μητέρα Πατρίδα και να υπερασπιστούμε τη Δημοκρατία, την Ελληνική Δημοκρατία σε όλα τα μέρη του κόσμου που δρούμε εμείς», κατέληξε.
Τη στήριξή τους στη Μητέρα Πατρίδα εξέφρασαν με δηλώσεις τους στο ΑΠΕ-ΜΠΕ οι εκπρόσωποι της Πα.Δ.Ε.Ε μετά τη συνάντησή τους με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας
Ξεκάθαρο μήνυμα στήριξης προς την Ελλάδα στα θέματα οικονομίας, εθνικής ασφάλειας και ανάπτυξης έστειλαν με δηλώσεις τους στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού (Πα.Δ.Ε.Ε) Πέτρος Κατσαμπάνης, o α΄ αντιπρόεδρος Λεωνίδας Ραπτάκης και ο γενικός γραμματέας της Γιάννης. Προκόπη Παυλόπουλο, στο Προεδρικό Μέγαρο.
Ο Πέτρος Κατσαμπάνης (Peter Katsambanis), μέλος του Κοινοβουλίου της Βόρειας Μητροπολιτικής Περιφέρειας της Δυτικής Αυστραλίας, δήλωσε ότι «στόχος μας είναι να βελτιωθεί το ελληνικό κράτος και παράλληλα να βελτιωθούν στο μέγιστο βαθμό οι σχέσεις μεταξύ του ελληνικού κράτους και των κρατών που υπηρετούμε και ζούμε εμείς». Όπως σημείωσε «αυτό που βλέπουμε στο πρόσωπο του Προέδρου της Δημοκρατίας, μας δίνει μεγάλη αισιοδοξία ότι η εργασία γίνεται σωστά στην Ελλάδα» και πρόσθεσε ότι αυτό τους προσφέρει το δικαίωμα να πάνε πίσω στις χώρες τους μηνύματα στήριξης και ενθάρρυνσης των διμερών σχέσεων με την Ελλάδα και τον ελληνικό λαό.
Από την πλευρά του, ο Λεωνίδας Ραπτάκης (Leonidas Raptakis), μέλος της Γερουσίας της Πολιτείας Ρόουντ Άιλαντ των ΗΠΑ, υπογράμμισε την σημασία, που έχει το γεγονός ότι αυτή την στιγμή στο αμερικανικό Κογκρέσο υπάρχουν έξι νεοεκλεγέντες βουλευτές ελληνικής καταγωγής και τόνισε την πρόθεση και επιθυμία της ομογένειας και ειδικότερα των Ελληνοαμερικανών να βοηθήσουν, ώστε να βγει η Ελλάδα από την κρίση. Παράλληλα, αναφέρθηκε στα θέματα ασφάλειας στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, στα έργα υποδομής και ενέργειας. «Προτεραιότητά μας, είναι να βοηθήσουμε την Ελλάδα και τον ελληνισμό» υπογράμμισε και σημείωσε ότι αυτό συζήτησαν και με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Τέλος, ο Γιάννης Πανταζόπουλος (John Pandazopoulos), πρώην μέλος της Νομοθετικής Συνέλευσης της Πολιτείας Βικτόρια της Αυστραλίας, επισήμανε ότι η καρδιά τους βρίσκεται στην Ελλάδα και κάθε φορά, που τους δέχεται ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι μεγάλη τιμή και χαρά, καθώς ο κ. Παυλόπουλος αποδεικνύει την αγάπη που έχει για τους απανταχού Έλληνες, και όχι μόνο για εκείνους, που μένουν στην Ελλάδα. «Όλοι μας προσπαθούμε για τη γλώσσα και την κουλτούρα μας, καθώς και για την προώθηση των οικονομικών θέσεων της Ελλάδας στο εξωτερικό. Επίσης, προσπαθούμε για την στήριξη της ασφάλειας και άμυνας της Ελλάδας και σήμερα είχαμε μια αναλυτική συζήτηση για όλα αυτά τα θέματα με τον Πρόεδρο» ανέφερε ο κ. Πανταζόπουλος. Παράλληλα, συμπλήρωσε ότι μπορεί να εκλέγονται από μη Έλληνες σε ξένα Κοινοβούλια, αλλά ταυτόχρονα με την υπεράσπιση των θέσεων, των ανθρώπων που τους στήριξαν και τους εξέλεξαν, έχουν πάντα στο μυαλό τους και την προάσπιση των θέσεων Ελλάδας και Κύπρου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ