ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Πονηρή τροπολογία υπέβαλαν οι βουλευτές που στήριξαν την αναθεώρηση στα Σκόπια, για να περάσουν την ψευδομακεδονική εθνότητα από την πίσω πόρτα!

image 25

Δεκέμβριος 18, 2018.19:34

Η ανεξάρτητη κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος VMRODPMNE, στο πλαίσιο των συνταγματικών τροποποιήσεων, κατέθεσε μια τροπολογία σχετικά με το άρθρο που αφορά την εθνικότητα. Μιλάμε δηλαδή για τους βουλευτές που αποχώρησαν από το ακροδεξιό μόρφωμα, και στήριξαν τις συνταγματικές αλλαγές με αποτέλεσμα να συμπληρωθούν οι 80 ψήφοι!
Όπως διευκρίνισαν, η τροπολογία υποβάλλεται προκειμένου να γίνει σαφής διάκριση μεταξύ της ιθαγένειας  και της εθνικότητας. Δηλαδή η τροπολογία αυτή συνιστά βάναυση παραβίαση της συμφωνίας των Πρεσπών!
Σύμφωνα με το σλαβικό δημοσίευμα των Σκοπίων, η ανεξάρτητη ομάδα του VMRODPMNE προτείνει στο άρθρο 2 παράγραφος 2 του συντάγματος μετά τη λέξη «Μακεδονία» [που αναφέρει την αλλαγή σε ‘Βόρεια Μακεδονία’ της ‘Μακεδονίας’] να προστεθούν οι λέξεις «με την  οποία δεν καθορίζεται η εθνικότητα των πολιτών».
Η τροπολογία προτείνεται, όπως διευκρινίσουν,  ώστε να γίνεται σαφής διάκριση μεταξύ της ιθαγένειας και της εθνικότητας όλων των πολιτών της Δημοκρατίας της Μακεδονίας.


«Η τροπολογία αυτή δείχνει ότι δεν θα είμαστε όλοι ‘Βορειομακεδόνες’, αλλά θα είμαστε ‘Μακεδόνες’, όπως και οι άλλοι πολίτες θα είναι  Αλβανοί, Βλάχοι, Σέρβοι, Ρομά, Βόσνιοι, Τούρκοι και άλλοι».


 Το κείμενο υπογράφεται  από την Ελιζαμπέτα Καντσέσκα Μιλέφσκα, Νόλα Ισμαϊλόφσκα Στάροβα, Βλαντάνκα Αβιρόβιτς, Εμιλίγια Αλεξαντρόβα  και Ζεκίρ Ραμτσίλοβιτς. Ο βουλευτής του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος, Μοχάμεντ Ζεκίρι  υπέβαλε μια παρόμοια τροπολογία, σύμφωνα με την tv21.tv.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ