Νηστίσιμα κεράσματα: Πεντανόστιμα μηλοπιτάκια

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

milopitakia
Τον χειμώνα τα μήλα έχουν την τιμητική τους και αυτή είναι μια υπέροχη συνταγή για νηστίσιμα μηλοπιτάκια, που θα αγαπήσετε. Είναι νόστιμη και εύκολη και μπορείτε να την κάνετε όσο συχνά θέλετε και σαν κέρασμα και σαν ένα γλυκό που μπορείτε να έχετε πάντα στο σπίτι σας, ειδικά όταν έχετε πολλά μήλα.

Τα υλικά που θα χρειαστείτε είναι λίγα και απλά και για την γέμιση υπόκεινται στις δικές σας προσωπικές προτιμήσεις για το τι θέλετε να έχουν και τι όχι τα μηλοπιτάκια.
Μια από τις πιο απλές και πεντανόστιμες συνταγές για ατομικές μηλόπιτες! Εύκολα και νόστιμα νηστίσιμα μηλοπιτάκια που πρέπει να κάνετε!
Υλικά για τη ζύμη:
4 φλιτζάνια αλεύρι γ.ο.χ.
1 φλιτζάνι καλαμποκέλαιο
4 κουτ. γλ. ζάχαρη
1/2 κουτ. γλ. κανέλα
1/2 φλιτζάνι ρετσίνα
1 1/2 κουτ. γλ. μπέικιν
ζάχαρη άχνη και κανέλα για πασπάλισμα
Υλικά για τη γέμιση:
5 μήλα
3/4 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
1 1/2 κουτ. γλ. κανέλα
καρύδια
σταφίδες
Πως το κάνεις:
Ρίχνουμε σε μια λεκάνη όλα τα υλικά για τη ζύμη, εκτός από το αλεύρι. Μετά ρίχνω σιγά σιγά το αλεύρι μέχρι να ενσωματωθεί. Σκεπάζουμε το μείγμα μας και το βάζουμε στο ψυγείο για 30-40 λεπτά.
Πλένουμε τα μήλα και να τα καθαρίζουμε. Τα κόβουμε σε κυβάκια και τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα με τη ζάχαρη και την κανέλα να βράσουν λίγο μέχρι να πιουν τα υγρά τους. Μετά προαιρετικά προσθέτω καρύδια και σταφίδες στο μείγμα της γέμισης.
Βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο, παίρνουμε μικρά στρόγγυλα κομμάτια με κουπάτ ή με το χέρι και βάζουμε στη μέση λίγη γέμιση. Μπορείς να κρατήσεις λίγο ζυμάρι και να προσθέσεις λεπτές γραμμές για ένα πιο όμορφο αποτέλεσμα που μοιάζει με μίνι πάστα φλώρα, Ανασηκώνουμε τα πλαϊνά και βάζουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα.
Ψήνω στους 170 βαθμούς για 20-30 λεπτά. Όταν κρυώσουν αν θέλω πασπαλίζω με άχνη και κανέλα.
Με το ίδιο ζυμάρι μπορείς να κάνεις και πιτάκια με μαρμελάδα.
agios-nektarios

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ