Νηστίσιμα κεράσματα: Σπανακόπιτα

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

keimeno spanakopita
Ημέρες νηστείας. Ωδεύουμε προς την Γέννηση του Θείου Βρέφους. Ας προετοιμαστούμε όσο μπορούμε ο καθένας μας. Η διατροφή μας μπορεί να γίνει το ίδιο θρεπτική και νόστιμη ακόμη και με την απουσία του κρέατος και άλλων τροφών. Η συνταγή μας απλή, γρήγορη, και νόστιμη. Αγιορείτικη συνταγή.

Ευχαριστώ τον π.Νικόλαο!
Συστατικά
1. Φύλλο κρούστας 500γρ.για πίττες
2. Ένα ποτήρι ηλιέλαιο
3. Μισο κιλό σπανάκι κατεψυγμένο
4. Ένα κρεμμύδι μεγάλο ξερό
5. Ένα ματσάκι με 4-5 κρεμμυδάκια φρέσκα
6. Άνιθο ψιλοκομμένο
7. Ένα φλυτζανάκι του καφέ μικρό φρυγανιά τριμμένη
8. Αλάτι- πιπέρι
Εκτέλεση
1. Σε ένα σκεύος λίγο βαθύ απώνουμε το μισό ηλιέλαιο.Μόλις λίγο ζεσταθεί ρίχνουμε το τριμμένο κρεμμύδι καθώς και τα φρέσκα κρεμμυδάκια μας ψιλοκομμένα.
2. Αφού τσιγαρισθούν ελαφρά προσθέτουμε το σπανάκι καθώς και τον άνιθο που έχουμε κόψει ένα ματσάκι μέτριο σε ποσότητα.
3.προσθέτουμε την φρυγανιά, ανακατευοντας καλά.Κλείνουμε την φωτιά μας στην ηλεκτρική κουζίνα.Ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε και το αλάτι με το πιπέρι κατ’επιλογή μας σε ποσότητα.
4. Παίρνουμε 2 φύλλα κρούστας κάθε φορά και απλώνουμε κατά μήκος στην μεση από το μείγμα με το σπανάκι μας.Το τυλίγουμε σε ρολ’ο και στην συνέχεια πάλι με κέντρο την μία άκρη του σε ρολό.
5. Ετσι γίνονται ατομικές στριφτές πίττες.
6. Τις λαδώνουμε με το υπόλοιπο ηλιέλαιο και τις ψήνουμε σε φούρνο για 30 λεπτά της ώρας μέχρι να ροδίσουν.Θερμοκρασία φούρνου 170-180 βαθμούς Κελσίου.
7. Όταν γίνουν τις σκεπάζουμε με μία πετσέτα κουζίνας για ένα τέταρτο για να μαλακώσουν ελαφρά.
Καλή σας επιτυχία!
Για το agioritikovima.gr Γιώτα Παμπάλου

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ