Κάλαντα στον πρωθυπουργό: Ένα διαφορετικό Υπουργικό Συμβούλιο συνεδρίασε

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 
DEC2DCAE-CB1D-428B-8B99-045A832D35F5Από παιδικές φωνές, χαμόγελα και χριστουγεννιάτικα τραγούδια πλημμύρισε το Μέγαρο Μαξίμου σήμερα, με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και την Μπέττυ Μπαζιάνα να υποδέχονται χορωδίες μαθητών και νηπίων για τα παραδοσιακά κάλαντα, στους οποίους και μοίρασαν δώρα και γλυκά, και φωτογραφήθηκαν μαζί τους.

 
https://youtu.be/VldLAtXSAqk
 
γιορτή «άνοιξε» το Μουσικό Γυμνάσιο και Λύκειο Αλίμου, λίγο μετά τις 10:30. Οι μαθήτριες και οι μαθητές τραγούδησαν, συνοδεία των οργάνων τους, κάλαντα διαφόρων περιοχών της Ελλάδας, θρακιώτικα, κρητικά, πελοποννησιακά και μικρασιάτικα, και ο πρωθυπουργός και η σύντροφός του τους ευχήθηκαν χρόνια πολλά. Ο Αλ. Τσίπρας ζήτησε από τα παιδιά να παίξουν ένα ακόμα τραγούδι και φυσικά του έκαναν το… χατήρι με ενθουσιασμό, ενώ στη συνέχεια τους πρόσφερε από ένα cd με «το χαμόγελο της Τζοκόντας» του Μάνου Χατζηδάκι και η κ. Μπαζιάνα τους έδωσε γούρια.
Την παράσταση έκλεψε το μικρό κοριτσάκι εργαζομένου στο Μέγαρο Μαξίμου, που φορώντας το κόκκινο, αγιοβασιλιάτικο σκουφί της, στεκόταν σοβαρό και ήρεμο μπροστά στην κ. Μπαζιάνα, όσο τα μεγαλύτερα παιδιά τραγουδούσαν.
Λίγο μετά τις 11, απέναντι από το χριστουγεννιάτικο δέντρο του Μεγάρου Μαξίμου, απέναντι από τον πρωθυπουργό και τη σύντροφό του, πήραν τη θέση τους τα παιδιά του Δημοτικού σχολείου Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης Αλσούπολης.
Τα παιδιά, αφρικανικής καταγωγής στην συντριπτική τους πλειονότητα, ανταλλαξαν ευχές με τον πρωθυπουργό και τραγούδησαν τα κάλαντα αλλά και ένα κενυάτικο τραγούδι, το “kothbiro” με στίχους στα κενυάτικα και στα ελληνικά. Οι μικροί μαθητές πρόσφεραν στον πρωθυπουργό μία ζωγραφιά, που έγραφε «Όλοι διαφορετικοί, όλοι ίσοι», με τον Αλ. Τσίπρα να τους δωρίζει από ένα βιβλίο με το μυθιστόρημα της πεζογράφου Άλκης Ζέη, «Ο μεγάλος περίπατος του Πέτρου».
Να σημειωθεί ότι στο συγκεκριμένο σχολείο φοιτούν 149 παιδιά από τη Νιγηρία, την Κένυα, τις Φιλιππίνες, τη Γεωργία, την Κίνα, την Αλβανία, το Μπαγκλαντές, τις Σεϋχέλλες, την Αιθιοπία, τη Συρία, το Πακιστάν, το Ιράν.
Αφού τραγούδησαν, τα παιδιά με τον πρωθυπουργό πέρασαν στην αίθουσα συσκέψεων, όπου τα ρώτησε τι θέλουν να γίνουν όταν μεγαλώσουν. «Δασκάλα» απάντησαν τρία κορίτσια, ενώ ενας συμμαθητής τους είπε ότι θέλει να φτιάχνει αεροπλάνα και οι δίδυμες Λακίσα και Λατίφα, ντυμένες στα κόκκινα, πληροφόρησαν τον Αλ. Τσίπρα ότι μιλούν και σουαχίλι.
Αργότερα, όταν έφτασαν τα παιδιά του 78ου Νηπιαγωγείου Αθηνών και του Πρότυπου Εθνικού Νηπιοτροφείου, το Μέγαρο Μαξίμου μετατράπηκε σε κανονικό… νηπιαγωγείο.
Τραγούδια και φωνές πλημμύρισαν το χώρο, ενώ ήταν ιδιαίτερα… ανυπόμονα να σκίσουν το περιτύλιγμα από τα δώρα που τους χάρισε ο πρωθυπουργός, να πάρουν τα γούρια και τα γλυκά που περιέφερε από παιδί σε παιδί η Μπέττυ Μπαζιάνα.
Τη συζήτηση με τον πρωθυπουργό και τη σύντροφό του σχεδόν μονοπώλησε η …άφιξη του Άγιου Βασίλη. Ο Αλ. Τσίπρας τους… εκμυστηρεύθηκε ότι έχει… πληροφορίες πως ο Άγιος Βασίλης θα εμφανιστεί απόψε το βράδυ και ρώτησε τι δώρα θέλουν να τους φέρει. Κάποια είπαν ότι θέλουν δύο δώρα και ο Αλ. Τσίπρας συμβούλευσε να ζητούν από ενα δώρο για να φτάσουν για όλους.
Μόλις τελείωσαν τα κάλαντα και τα τραγούδια, τα παιδιά και των δύο νηπιαγωγείων κάθισαν στα τραπέζια του Μεγάρου, όπου τα περίμεναν χαρτιά και χρωματιστοί μαρκαδόροι, έφτιαξαν ζωγραφιές και τις χάρισαν στον Αλ. Τσίπρα και την κ. Μπαζιάνα, ενώ έφτιαξαν στολίδια για το χριστουγεννιάτικο δέντρο με τη βοήθεια των δασκάλων τους, αλλά και της κ. Μπαζιάνα.
«Πιο ωραία είναι στο Μέγαρο Μαξίμου σήμερα», ακούστηκε να λέει ο πρωθυπουργός βλέποντας τα νήπια να έχουν πάρει τις θέσεις τους στο τραπέζι με τον διευθυντή του γραφείου Τύπου, Θανάση Καρτερό να συμπληρώνει: «Αυτό είναι το Υπουργικό Συμβούλιο».
Τον πρωθυπουργό όμως τον περίμενε και μία… νεογέννητη έκπληξη, και μάλιστα από την Ιθάκη. Οταν είχε επισκεφθεί το νησί, γνώρισε το λιμενάρχη και την έγκυο, τότε, συζυγό του. Τους είχε καλέσει να έρθουν στο Μέγαρο Μαξίμου, όταν γεννηθεί το παιδί και, πράγματι, σήμερα το ζευγάρι ήταν εκεί με την δύο μηνών κόρη τους. Ο κ. Τσίπρας πρότεινε να την ονομάσουν Πηνελόπη, λόγω της μυθολογικής σχέσης του ονόματος με το νησί.
Η γιορτινή μέρα έκλεισε με τον μάγο που διασκέδασε τα παιδιά. «Είναι ο νέος υπουργός Οικονομικών», σχολίασε γελώντας ο Αλ. Τσίπρας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ