19/09/2021

Απόταξη και αργία με απόλυση για τους 8 αστυνομικούς που εμπλέκονται στην υπόθεση Ζακ Κωστόπουλου

cf83ceb5 cebfcebecf8d ceadcebccf86cf81ceb1ceb3cebcceb1 cf80ceb1cf81ceb1cf80ceadcebccf80ceb5ceb9 ceb7 ceb9cf83cf84cebfcebbcebfceb3ceb97

Εξαιρετικα σκληρή ποινή για τους αστυνομικούς που κλήθηκαν να διαχειριστούν το περιστατικό.

Ολοκληρώθηκε σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες, η Ένορκη Διοικητική Εξέταση εις βάρος των οκτώ αστυνομικών για την υπόθεση του ξυλοδαρμού του Ζακ Κωστόπουλου. 
Ειδικότερα, σύμφωνα με το News 24/7 και τη Βίκυ Σαμαρά, η ΕΔΕ προτείνει να παραπεμφθούν στο πειθαρχικό συμβούλιο της ΕΛΑΣ με το ερώτημα επιβολής πειθαρχικής ποινής και οι οκτώ άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ, που ενεπλάκησαν στην υπόθεση του ξυλοδαρμού, ο οποίος είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου.
Πιο συγκεκριμένα προτείνεται απόταξη για τους τέσσερις από τους οκτώ, δηλαδή το πιο βαρύ πειθαρχικό μέτρο που σημαίνει να φύγουν οριστικά από το Σώμα. Και για τους υπόλοιπους τέσσερις προτείνεται αργία με απόλυση, το δεύτερο πιο βαρύ πειθαρχικό μέτρο, που θα επιβληθεί για διάστημα ορισμένων μηνών ανάλογα με το τι θα κρίνει το πειθαρχικό.
Σημειωτέον ότι είθισται, όταν η ΕΔΕ καταλήγει σε πρόταση για ποινή, τα πειθαρχικά να την υιοθετούν, καθώς σε διαφορετική περίπτωση θα έπρεπε να αμφισβητήσουν όλη τη διαδικασία της Εξέτασης.
Υπενθυμίζεται ότι από τη στιγμή που ξεκίνησε η έρευνα, άλλαξαν τρεις επικεφαλής και ο τελευταίος χρειάστηκε ένα μήνα για να ολοκληρώσει την ΕΔΕ καθώς ξεκίνησε τη διαδικασία εξαρχής.
Αφού ο χειρισμός του ζητήματος ολοκληρωθεί σε υπηρεσιακό επίπεδο, η υπόθεση θα φτάσει και στα χέρια της υπουργού Προστασίας του Πολίτη Όλγας Γεροβασίλη.
Πηγή: thefaq.gr
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ