ΔΕΛΤΙΟ ΚΑΙΡΟΥ (ΤΡΙΤΗ 01 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2019)

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

kairos 15
Έντονη κακοκαιρία με βροχές ή χιονόνερο στα πεδινά, καταιγίδες κυρίως στα νότια ηπειρωτικά και νησιωτικά τμήματα, και χιονοπτώσεις στα ορεινά, σε ημιορεινά τμήματα της ηπειρωτικής χώρας, καθώς και σε περιοχές της Θεσσαλίας και της Κεντρικής και Βόρειας Στερεάς με χαμηλό υψόμετρο περιμένουμε την Πρωτοχρονιά του 2019.

Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά ιδιαίτερα στην Ανατολική Θεσσαλία, στην Κεντρική και Ανατολική Στερεά, στην Εύβοια, στη Βορειοανατολική Πελοπόννησο και στις Σποράδες, όπου κατά τόπους θα είναι ιδιαίτερα έντονα. Πάντως στη Δυτική και Βόρεια Ελλάδα ο καιρός γρήγορα θα βελτιωθεί, ενώ στην υπόλοιπη χώρα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν από αργά το απόγευμα Παγετός θα σημειωθεί τις νυκτερινές και πρώτες πρωινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.
Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από -6 έως 2 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από -2 έως 8, στην Κεντρική Ελλάδα από -2 έως 6 βαθμούς, στην Ήπειρο από -2 έως 8, στη Δυτική και Νότια Ελλάδα από 6 έως 12 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 5 έως 11 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 7 έως 12, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου και στις Σποράδες από 5 έως 10 και στα νησιά του υπολοίπου Αιγαίου και την Κρήτη από 9 έως 15 βαθμούς Κελσίου.
Οι άνεμοι θα πνέουν στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο βορειοανατολικοί θυελλώδεις έως πολύ θυελλώδεις 8 με 9 μποφόρ, με σταδιακή μικρή εξασθένηση, και στο Νότιο Αιγαίο από νότιες διευθύνσεις μέτριοι μέχρι ισχυροί , αλλά σταδιακά και από τα δυτικά πελάγη θα στραφούν σε βόρειους και θα ενισχυθούν σε ισχυρούς έως σχεδόν θυελλώδεις 6 με 7 μποφόρ και τοπικά 8 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις 7 με 8 μποφόρ και ενδεχομένως πρόσκαιρα τοπικά πολύ θυελλώδεις 9 μποφόρ με σταδιακή μικρή εξασθένηση.
Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις με έντονες κατά περιόδους βροχοπτώσεις στα πεδινά, χιόνια στα ορεινά και ενδεχομένως κατά περιόδους σε ημιορεινά τμήματα, αλλά και σποραδικές καταιγίδες κυρίως κατά το πρώτο μισό της ημέρας. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις μέτριοι μέχρι ισχυροί 5 με 6 μποφόρ και βαθμιαία βόρειοι βορειοανατολικοί ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 7 έως 10 βαθμούς, ενώ στα βόρεια και ανατολικά θα διατηρηθεί 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερα.
Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε νεφώσεις με αυξημένη πιθανότητα για χιονόνερο στα παραθαλάσσια τμήματα και λίγα χιόνια στα υπόλοιπα τμήματα, μέχρι και τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι, 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 1 έως 7 βαθμούς, αλλά περιφερειακά της πόλης οι ελάχιστες θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερες.
http://www.meteo.gr/

ΔΗΜΟΦΙΛΗ