12 συμβουλές για ένα υγιές 2019 (Βίντεο)

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

who
Τον δωδεκάλογο της καλής υγείας εξέδωσε αντί ευχών για τη νέα χρονιά ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας. Σύμφωνα με τους ειδικούς, αν ακολουθείς όσες περισσότερες από αυτές τις 12 συμβουλές – ή ακόμη καλύτερα όλες – θα έχεις καλή υγεία όχι μόνο για το 2019 αλλά και για τα επόμενα πολλά χρόνια.

Στο νούμερο ένα είναι βέβαια η σωστή διατροφή που πρέπει να περιλαμβάνει τουλάχιστον 5 μερίδες φρούτα και λαχανικά κάθε μέρα.
Και ακολουθεί η σωματική δραστηριότητα: Για να έχεις καλή υγεία, πρέπει να κάνεις ήπια άσκηση για τουλάχιστον 150 λεπτά κάθε εβδομάδα.
Σημαντικό ρόλο έχει η πρόληψη γι’ αυτό και συνίσταται ο τακτικός ιατρικός έλεγχος αλλά και ο εμβολιασμός μικρών και μεγάλων, σύμφωνα με τις ισχύουσες οδηγίες.
Η διακοπή του καπνίσματος και ο περιορισμός του αλκοόλ (όχι πάνω από 2 ποτήρι κρασί ή μια μπύρα τη μέρα) έχουν τη δική τους θέση στο δωδεκάλογο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.
Συνίσταται επίσης η τήρηση των κανόνων υγιεινής και ασφάλειας – από το τακτικό πλύσιμο χεριών και τη ζώνη ασφαλείας μέχρι το ασφαλές σεξ – αλλά και η διαχείριση του άγχους, που τείνει να εξελιχθεί σε σημαντική απειλή για την υγεία.
[wpvideo jpM1eKXB]
onmed

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ