Βελγικό δικαστήριο απαγορεύει την #Uber στις Βρυξέλλες

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μετωπική σύγκρουση Σπίρτζη και Κυρανάκη για τη (σκοτεινή) Uber

Ένα βελγικό εμπορικό δικαστήριο υποστήριξε τις τοπικές εταιρίες ταξί και είπε ότι οι παγκοσμίως γνωστές υπηρεσίες Uber απαγορεύονται στις Βρυξέλλες, σύμφωνα με δημοσιεύματα των τοπικών ΜΜΕ επικαλούμενα την απόφαση του δικαστηρίου.
Η δικαστική απόφαση εκδόθηκε στις 18 Δεκεμβρίου από το ολλανδόφωνο εμπορικό δικαστήριο, όπως μετέδοσαν την Πέμπτη τα βελγικά ειδησεογραφικά πρακτορεία La Libre Belgique και La Derniere Heure.
Η απόφαση επιτρέπει μόνο στους οδηγούς με άδεια οδήγησης ταξί των Βρυξελλών και ειδικό φανό φωτισμού στην οροφή να λειτουργούν στη βελγική πρωτεύουσα, η οποία φιλοξενεί την έδρα του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής καθώς και γραφεία πολλών άλλων βασικών διεθνών οργανισμών.
Κάθε μη συμμόρφωση μπορεί να οδηγήσει σε πρόστιμο € 10.000 ($ 11.300) για την UBER, σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ.
Η κίνηση αποσκοπεί στην αποσαφήνιση μιας απόφασης που είχε αρχικά γίνει το 2015, η οποία υποχρέωσε την αμερικανική εταιρεία να κλείσει τις υπηρεσίες χαμηλού κόστους με τους μη επαγγελματίες οδηγούς Uberpop στις Βρυξέλλες, ενώ η ακριβότερη υπηρεσία UberX παρέμεινε ανεπηρέαστη. Η διαταγή του Δεκεμβρίου προφανώς στοχεύει σε όλες τις υπηρεσίες Uber, ωστόσο η γαλλόφωνη πλευρά εξακολουθεί να εξετάζει την υπόθεση.
Εν τω μεταξύ, μια τοπική εταιρεία ταξί κατηγορεί την Uber ότι ερμηνεύει την απόφαση του δικαστηρίου του 2015 με τον δικό της τρόπο να συνεχίσει τις δραστηριότητές της, ανέφερε το δικτυο RTL αναφέροντας επικεφαλής της Taxis Verts Michel Petre.
Ο κ. Uber λέει ότι η κίνηση δεν έχει άμεσες επιπτώσεις στις δραστηριότητές της, δήλωσε ο δικηγόρος της εταιρείας στο Βέλγιο, Ετιέν Καίρις, στο La Derniere Heure. Πιστεύει επίσης ότι “δεν υπάρχει κανένας λόγος” να εμποδίσουμε το UberX.
Οι κυβερνήσεις των Κάτω Χωρών, της Ιταλίας, της Ισπανίας και της Γερμανίας στηρίζουν τα παραδοσιακά ταξί απέναντι σε υπηρεσίες που δεν ακολουθούν τους τοπικούς κανόνες μεταφοράς με την μερική απαγόρευση. Ορισμένες χώρες έχουν απαγορεύσει πλήρως τη δημοφιλή εφαρμογή, συμπεριλαμβανομένης της Ουγγαρίας και της Βουλγαρίας.
http://netakias.com/2019/01/03/belgian-court-bans-uber-in-brussels

ΔΗΜΟΦΙΛΗ