ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΕΡΤ-NOVARTIS-Αυτοί υποδεικνύονται ως «δορυφόροι» μαζί με τον Μανιαδάκη σε έγγραφο του FBI [ΒΙΝΤΕΟ]

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

https://www.youtube.com/watch?v=UqyEGzXX-5E&feature=youtu.be
Ήταν έγγραφο του FBI που ουσιαστικά έλεγε ποιοι είναι «δορυφόροι» γύρω από την υπόθεση Νοβάρτις και ότι έπρεπε να ελεγχθούν. Το έγγραφο αυτό έχει διαρρεύσει στον ηλεκτρονικό τύπο, ανέφερε ο δημοσιογράφος της Εφημερίδας των Συντακτών, Δημήτρης Τερζής, στην εκπομπή Δεύτερη Ματιά, της ΕΡΤ 1, με την Κατερίνα Ακριβοπούλου και τον Σωτήρη Καψώχα.
Στην Εφ.Συν ασχολείστε με την υπόθεση Μανιαδάκη, εδώ και ένα χρόνο περίπου;
Παραπάνω από ένα χρόνο. Με τον κ. Μανιαδάκη αρχίσαμε να ασχολούμαστε από τον Φεβρουάριο του 2017, όταν είχε ήδη βγει το σκάνδαλο και είχε κάνει μια τοποθέτηση ο κ. Μανιαδάκης και είχε πει ότι δεν έχει καμία σχέση με επιτροπές, με τιμολόγηση φαρμάκου και γενικά δεν έχει καμία σχέση με όσα του καταλόγιζαν τότε.
Εμείς είχαμε δημοσιεύσει 13 mail, τα οποία είχε ανταλλάξει ο κ. Μανιαδάκης ως άτυπος σύμβουλος του τότε υπ. Υγείας, του κ. Άδωνι Γεωργιάδη, με τον κ. Γεωργιάδη και εκεί αποδεικνυόταν περίτρανα ότι ο κ. Μανιαδάκης και άποψη είχε για τα φάρμακα και λόγο είχε για τα φάρμακα και είχε γνώση για το τι συμβαίνει στη φαρμακευτική πολιτική της χώρας.
Χαρακτηριστικά να πω ένα συγκεκριμένο mail στις 20 Ιανουαρίου του 2014, το οποίο έχει κοινοποιηθεί στον κ. Γεωργιάδη από τον κ. Μανιαδάκη στο οποίο γράφει: «Βασιλεία (σ.σ. η γραμματέας Μανιαδάκη) αυτήν εδώ να την υπογράψει ο υπουργός πριν φύγουμε σήμερα»
Τι ήταν αυτό; Ήταν το σχέδιο που είχε αποστείλει εκείνη την ημέρα η Διεύθυνση Φαρμάκων και Φαρμακείων Υγείας και αφορούσε τις διατάξεις τιμολόγησης φαρμάκων και το οποίο μπήκε σε ΦΕΚ την επόμενη ημέρα. Συνεπώς ο κ. Μανιαδάκης γνώριζε και τι συμβαίνει και τι γίνεται με τα φάρμακα και σίγουρα είχε και άποψη λόγω της θέσης του.
Βέβαια αυτό, όπως και ο ίδιος είπε στη χθεσινή συνέντευξή του, δεν το αρνείται…Εξάλλου ο ίδιος προσφέρθηκε να είναι μάρτυρας. Αυτό δεν εξηγεί γιατί προσφέρθηκε αφού δεν είχε κάτι να πει!
Αυτό σίγουρα είναι ένα από τα ερωτήματα που προκύπτουν από τη χθεσινή του συνέντευξη στον ΣΚΑΙ, όπως και νωρίτερα στο ραδιόφωνο του Πρώτου Θέματος. Είναι πάρα πολλά τα ερωτήματα,γιατί έσπευσε να μπει σε καθεστώς προστασίας από την στιγμή που δεν ήξερε και δεν άκουσε, και αφού δεν ήξερε ούτε ονόματα…
Οφείλουμε να υπενθυμίσουμε την τελευταία του απάντηση χθες το βράδυ, στο ερώτημα, αν υπάρχει σκάνδαλο Νοβάρτις. Παραδέχθηκε ότι και υπερκοστολογήσεις γίνονταν και μάλιστα είπε ότι στοιχεία που επεξεργάστηκε ο ίδιος τα παρουσίασε ο πρωθυπουργός στη βουλή και όταν ρωτήθηκε αν υπάρχει εμπλοκή πολιτικών προσώπων, απάντησε έμμεσα και όχι ευθέως και είπε ότι υπάρχει ευθύνη σε όσους τα εισηγήθηκαν όλα αυτά και ευθύνη σε όσους τα υπέγραψαν. Βέβαια παρέλειψε να πει ότι όλα αυτά τα υπογράφουν υπουργοί.
Επίσης ο κ. Μανιαδάκης ξέχασε να πει εχθές ότι στις καταθέσεις του έχει κατονομάσει υπουργούς.
Υπάρχουν τρία πρόσωπα που έχει κατονομάσει…
Ρωτήθηκε από τους εισαγγελείς για τα πολιτικά πρόσωπα και δεν πιέστηκε, η δουλειά των εισαγγελέων είναι να ρωτάνε.
Μια εβδομάδα πριν γίνει η συνάντηση του κ. Μανιαδάκη με τους εισαγγελείς, που όπως λέει τον πίεσαν, ήταν στην Ελβετία και συγκεκριμένα στη Ζυρίχη. Σε μια άτυπη συνάντηση με δημοσιογράφους που κάνουν έρευνα για την Νοβάρτις, ρωτήθηκε για την άποψή του σχετικά με την εξέλιξη της υπόθεσης και αν φοβάται διώξεις εις βάρος του λόγω του ρόλου του στην ιστορία,η απάντησή του ήταν να γελάσει, ούτε καν το αρνήθηκε. Ήταν πάρα πολύ άνετος.
Από τις 20 Δεκέμβρη που έγινε αυτό μέχρι την παραμονή της Πρωτοχρονιάς που είχαμε τα γεγονότα στο αεροδρόμιο, άλλαξαν πολλά. Αποκαλύφθηκε και σήμερα από το ρεπορτάζ της Γιάννας Παπαδάκου έχουν και αντίλογο και μάλλον δεν έγιναν έτσι τα πράγματα…

Έχουν αντίφαση αν μη τι άλλο…
Ο κ. Μανιαδάκης είναι σε καθεστώς προστατευόμενου μάρτυρα εδώ και ένα χρόνο. Αν κάποιος εισαγγελέας ήθελε να τον πιέσει στον βαθμό και τον χαρακτήρα που ο ίδιος επικαλείται, δεν νομίζω ότι θα τον άφηναν έναν χρόνο άνετο να κυκλοφορεί. Γιατί τα ονόματα του ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ