«Χαμένα» Αντίγραφα ασφαλείας της Novartis κατασχέθηκαν στον Ασπρόπυργο

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

1a8cfe22-8da4-4fbd-a6a0-082446a016c8Συνάντηση με το FBI αναμένεται να έχουν πολύ σύντομα στην Χάγη, υπό την αιγίδα της Eurojust, οι εισαγγελείς Διαφθοράς στο πλαίσιο της συνεργασίας των δύο μερών για την έρευνα της υπόθεσης της Novartis.
Εισαγγελικές πηγές αναφέρουν πως το σχετικό έγγραφο για τον καθορισμό του νέου ραντεβού με την αμερικανική πλευρά, θα διαβιβαστεί ακόμη και εντός της ημέρας, ώστε να οριστεί όσο πιο άμεσα γίνεται. Η ελληνική πλευρά φέρεται να έχει ήδη ζητήσει, η ανταλλαγή στοιχείων μεταξύ των δυο χωρών να γίνεται μόνο μέσω της Eurojust, ώστε θεσμικά και με επίσημο τρόπο να χρησιμοποιούνται από τους Έλληνες εισαγγελείς στο πλαίσιο αιτημάτων δικαστικής συνδρομής που έχουν ήδη διατυπώσει.
Οι εισαγγελείς έχουν πλέον στη διάθεση τους νέο υλικό, το οποίο, σύμφωνα με πληροφορίες, κατέσχεσαν πριν από λίγο καιρό από εταιρία στον Ασπρόπυργο. Όπως αναφέρουν καλά πληροφορημένες πηγές, το κατασχεθέν υλικό που αφορά αντίγραφα ασφαλείας της φαρμακοβιομηχανίας (back up) εντοπίστηκε μετά από πληροφορία που έφθασε στην εισαγγελία Διαφθοράς στα γραφεία άλλης εταιρίας στον Ασπρόπυργο, που είχε συνεργασία με την Novartis σε συμβουλευτικό επίπεδο.
Η διερεύνηση της μεγάλης υπόθεσης της Novartis, όπως λέγεται στο Εφετείο, στηρίζεται σε αυτήν την φάση κυρίως σε τρεις δεξαμενές άντλησης στοιχείων:
* Πρώτη είναι οι καταθέσεις των προστατευόμενων μαρτύρων, που κατά την γενική εκτίμηση των εισαγγελέων είναι μειωμένης αποδεικτικής αξίας, όπως προβλέπεται σχετικά και από το νόμο.
* Δεύτερη και αρκετά σημαντική δεξαμενή, είναι το κατασχεθέν υλικό που αξιολογείται.
* Τρίτη και ουσιαστική δεξαμενή, είναι οι τραπεζικοί λογαριασμοί, το άνοιγμα των οποίων έχει διαταχθεί εδώ και μήνες για τους εμπλεκόμενους, συγγενικά τους πρόσωπα αλλά και για συνεργάτες τους. Η εισαγγελία Διαφθοράς έχει υποβάλει αιτήματα δικαστικής συνδρομής, αναζητώντας στοιχεία για συγκεκριμένα πρόσωπα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ