Άλλη μια ταπεινωτική ήττα για την Τερέζα Μέι στο βρετανικό σίριαλ #Brexit

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

tereza meiΣημαντική ήττα υπέστη η κυβέρνηση της Τερέζα Μέι αναφορικά με το Brexit, καθώς το κοινοβούλιο ψήφισε υπέρ τροπολογίας που κατέθεσαν οι Εργατικοί και, ουσιαστικά, ψαλιδίζει την πιθανότητα να υπάρξει αποχώρηση της Βρετανίας από την Ε.Ε. χωρίς συμφωνία.
Ειδικότερα, 303 βουλευτές ψήφισαν υπέρ, ενώ 296 κατά, στην τροπολογία 7 που κατέθεσε η βουλευτής των Εργατικών Ιβέτ Κούπερ. Με βάση τη συγκεκριμένη ρύθμιση περιορίζονται οι δυνατότητες του υπουργείου Οικονομικών να αναζητήσει εναλλακτικές επιλογές σε περίπτωση που υπάρξει Brexit χωρίς συμφωνία.

Το πλέον  ανησυχητικό για τη Μέι είναι ότι η τροπολογία έτυχε της στήριξης όχι μόνο των κομμάτων της αντιπολίτευσης, αλλά και 15 βουλευτών του Συντηρητικού κόμματος.

Παρόμοιες τροπολογίες αναμένεται να κατατεθούν και σε άλλα νομοσχέδια που δε συνδέονται άμεσα με το Brexit, σε μια προσπάθεια των βουλευτών να πιέσουν την κυβέρνηση να απομακρυνθεί από την πιθανότητα του no deal σε περίπτωση που η συμφωνία της Τερέζα Μέι απορριφθεί.
Η ήττα χαρακτηρίζεται μεν «ταπεινωτική» για την κυβέρνηση της Τερέζα Μέι, αλλά θεωρείται ότι δεν είναι ικανή από μόνη να αποτρέψει μία έξοδο από την ΕΕ χωρίς συμφωνία. Πάντως ο ηγέτης των Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν δήλωσε ότι τώρα η Τερέζα Μέι πρέπει να αποκλείσει το ενδεχόμενο ενός no deal.
Η κρίσιμη ψηφοφορία επί της συμφωνίας ΕΕ-κυβέρνησης Μέι για το Brexit θα πραγματοποιηθεί εκτός απροόπτου την ερχόμενη Τρίτη.
 
infiltr8or

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ