Συναρπαστική ανακάλυψη: Ερευνητές ανακοίνωσαν οτι ανίχνευσαν μυστηριώδη ραδιοσήματα από μακρινό γαλαξία σε απόσταση 1,5 δισεκατομμύρια έτη φωτός

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

b11ce827 29f4 4c78 8d7f 1896df600b80Ερευνητές αστρολόγοι ανακοίνωσαν πριν λίγο οτι ανίχνευσαν επαναλαμβανόμενα ραδιοσήματα από άγνωστο γαλαξία που βρίσκεται σε απόσταση 1,5 δισεκατομμυρίων ετών φωτός στο βαθύ διάστημα. Είναι μόλις η δεύτερη φορά που εντοπίζονται ραδιοσήματα από το διάστημα. Το συναρπαστικό στοιχείο που κάνει την ανακάλυψη ιδιαίτερα σημαντική, εντείνοντας το μυστήριο για την προέλευση τους, είναι οτι για πρώτη φορά τα σήματα επαναλήφθηκαν για έξι φορές, με την ίδια ένταση, προερχόμενα από  το ίδιο, σταθερό σημείο!
Η ανακάλυψη έγινε από το πειραματικό τηλεσκόπιο CHIME (Canadian Hydrogen Intensity Mapping Experiment) στη Βρετανική Κολόμπια του Καναδά.
Σύμφωνα με τους επιστήμονες τα ραδιοσήματα μπορεί να προέρχονται από κοσμικές εκρήξεις ή ενδεχομένως από κάποια μορφή εξωγήινης ζωής. Μέχρι σήμερα όμως, μόνο ένα ραδιοσήμα ειχε επαναληφθεί για δεύτερη φορά, αφήνοντας ελάχιστες ενδείξεις για την προέλευση του.
Συνολικά εντοπίστηκαν περίπου 13 εκπομπές σημάτων σε διάστημα τριών εβδομάδων, προσφέροντας μια τεράστια νέα συλλογή δεδομένων για τους επιστήμονες που ερευνούν την πηγή προέλευσης τους.
Η ύπαρξη επαναλαμβανόμενων εκπομπών σημάτων θα βοηθήσει τους επιστήμονες να κατανοήσουν περισσότερα για το ακραίο ή ασυνήθιστο περιβάλλον από το οποίο προέρχονται – ή για τη μυστηριώδη τεχνολογία με την οποία κάποιοι ισχυρίζονται ότι εξωγήινοι πολιτισμοί θα μπορούσαν να τα εκτοξεύσουν στο διάστημα.
 
ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ