Ανησυχία στην Αλβανία για την προειδοποίηση Τσίπρα στην Μέρκελ ότι η χώρα δεν θα μπει στην Ευρωπαϊκή Ένωση εάν δεν λυθεί το ζήτημα των Ελλήνων της Βορείου Ηπείρου.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


Ιανουάριος 10, 2019. 21:35

Η Γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, πραγματοποίησε σήμερα επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα, όπου συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό  Αλέξη Τσίπρα.



Σύμφωνα με πληροφορίες στη συνάντηση τους συζητήθηκε η ευρωπαϊκή πρόοδος της Αλβανίας.


Η Μέρκελ εξέφρασε τις ευχαριστίες της στον Τσίπρα για τη σταθερότητα στην περιοχή των Βαλκανίων, με τη δύσκολη επίλυση του ζητήματος του ονόματος, που άνοιξε το δρόμο για τη συμμετοχή της ‘Βόρειας Μακεδονίας’ στο ΝΑΤΟ.


Ο Έλληνας πρωθυπουργός τόνισε την αναγκαιότητα της υποστήριξης της ατζέντας της Θεσσαλονίκης του 2003, δηλαδή τη διεύρυνση της ΕΕ στα Βαλκάνια.


Αναφερόμενος στην ελληνική μειονότητα της Αλβανίας είπε «σε αυτό το πλαίσιο συζητήσαμε επίσης με την Αλβανία, υποστηρίζουμε την ένταξη της Αλβανίας στην ΕΕ, την υποστηρίζουμε πλήρως, αλλά την ίδια στιγμή υπογραμμίζω ότι υπάρχουν κρίσιμα ζητήματα, όπως το σοβαρό ζήτημα του σεβασμού των δικαιωμάτων της ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία, που αποτελεί προϋπόθεση για το ευρωπαϊκό μέλλον της γειτονικής χώρας», είπε ο Έλληνας πρωθυπουργός, σύμφωνα με το αλβανικό δημοσίευμα.


panorama.com.al


               

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ