8/05/2021

Εφυγε από τη ζωή ο αγαπημένος πρωταγωνιστής του Νίκου Φώσκολου.

720adbc1-8b73-473c-b115-b32a33acc955Την τελευταία του πνοή άφησε σε ηλικία 81 ετών άφησε ο γνωστός ηθοποιός Γιώργος Τζώρτζης.
Ο Γιώργος Τζώρτζης γεννήθηκε στην Αθήνα στις 30 Ιουλίου 1938. Πρωτοεμφανίστηκε στο θέατρο το 1960 και στον κινηματογράφο το 1961.
619703 024e30c3c7 bcf89e18d433bf21
Την πρώτη του εμφάνιση στο θέατρο πραγματοποίησε με το θίασο Βασίλη Διαμαντόπουλου – Μαρίας Αλκαίου, στο έργο του Αλ. Κασσόνα ” Τα δέντρα πεθαίνουν όρθια” και ακολούθησαν συμμετοχές του σε άλλους θιάσους, με πιο μακροχρόνια αυτήν στο θίασο Δημήτρη Μυράτ -Βούλας Ζουμπουλάκη.
Στην τηλεόραση πρωτοεμφανίστηκε στον «Άγνωστο πόλεμο», αργότερα στη σειρά «Λάμψη» του Νίκου Φώσκολου στο ρόλο του αρχηγού της Αστυνομίας. Τον τηλεοπτικό του κύκλο έκλεισε με τις «Μάγισσες της Σμύρνης» και με τα «Ματωμένα Χώματα» (2008), συμπρωταγωνιστώντας με την Άννα Συνοδινού.

619703 e076afb8dd ac8c7fc13dabf11f
Φιλμογραφία

  1. Ο φακίρης (1989) (Γρηγόρης)
  2. Εσχάτη προδοσία (1971) (Θανάσης)
  3. Η ώρα της οργής (1968) (Μάρκος Χαλκιάς)
  4. Η 7η ημέρα της δημιουργίας (1966) (Αλέκος Σταθάκης)
  5. Τα δίχτυα της ντροπής (1965) (Στέφανος)
  6. Συνοικία το “όνειρο” (1961)
  7. Οι όμορφες μέρες (1970)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ