Κωνσταντινούπολη: Θρίαμβος για τον Ιμάμογλου. Πανωλεθρία για τον Γιλντιρίμ.
Ο Εκρέμ Ιμάμογλου είναι ο νέος δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης με διαφορα 9 μονάδων,ξ σύμφωνα με το αποτέλεσμα των επαναληπτικών εκλογών της 23ηςΙουνίου.
Με καταμετρημένο το 99% των ψήφων, ο υποψήφιος της αντιπολίτευσης, Εκρέμ Ιμάμογλου, προηγείται με 54,03% ενώ ο αντίπαλός του κυβερνητικός υποψήφιος με 45,09%.
Αμέσως με τα πρώτα αποτελέσματα άρχισαν οι πανηγυρισμοί σε όλη την Κωνσταντινούπολη, ενώ ο πρώτος που συνεχάρη τον αντίπαλό του ήταν ο Μπιναλί Γιλντιρίμ, με δημόσια δήλωσή του.
Λίγο αργότερα και ο Εκρέμ Ιμάμογλου, σε μία αρχηγική εμφάνιση, ευχαρίστησε και τα 16 εκατομμύρια συμπολίτες του, τις μειονότητες με πρώτη την ελληνική κοινότητα της Πόλης, τους νέους, όλους όσοι τον βοήθησαν αλλά και τον αντίπαλό του. Κάλεσε μάλιστα δημοσίως τον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, να συναντηθούν για να συζητήσουν και να εργαστούν μαζί για όλα τα ζητήματα της Κωνσταντινούπολης.
«Ανοίγουμε μία νέα σελίδα όλοι μαζί», δήλωσε ο νέος δήμαρχος Κωνσταντινούπολης σε ένα ενωτικό μήνυμα για να συμπληρώσει ότι «δεν κέρδισε μόνο η Κωνσταντινούπολη, αλλά ολόκληρη η Τουρκία. Κλείνοντας το λόγο του υποσχέθηκε για άλλη μια φορά ότι «όλα θα γίνουν πολύ όμορφα». Πρωτοσελιδα – Ειδήσεις