Φυματίωση: Ένας ύπουλος εχθρός

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Επίμονος βήχας. Κόπωση. Απώλεια βάρους. Τα συμπτώματα της φυματίωσης είναι ύπουλα. Οι συνέπειες… η φυματίωση σκοτώνει 3 ανθρώπους κάθε λεπτό.

Είναι μία ύπουλη επιδημία. Ειδικοί εκτιμούν ότι το ένα τρίτο των ανθρώπων που νοσούν δεν έχουν διαγνωστεί με την ασθένεια και ως εκ τούτου δεν έχουν υποβληθεί σε θεραπεία.
Κάποιοι δεν θεραπεύονται ποτέ. Η αντίσταση της φυματίωσης στα αντιβιοτικά αυξάνεται συνεχώς. Η Global Fund προειδοποιεί για τις καταστροφικές συνέπειες που μπορεί να έχει η έξαρση του ιού.
Με το πέρασμα του χρόνου βακτήρια και ιοί γίνονται πιο ανθεκτικοί στα αντιβιοτικά. Αυτό το αποτέλεσμα γίνεται χειρότερο όταν τα φάρμακα δεν λαμβάνονται σωστά. Αυτό συμβαίνει με την φυματίωση όταν οι ασθενείς πρέπει να ακολουθούν συγκεκριμένη θεραπεία για περισσότερο από 6 μήνες παρουσιάζοντας παρενέργειες.
Tην ώρα που τα υπάρχοντα φάρμακα δεν είναι αποτελεσματικά χρειάζεται να βελτιωθούν τόσο οι θεραπείες όσο και τα διαγνωστικά εργαλεία.
Η φυματίωση κατά κύριο λόγο πλήττει φτωχούς ανθρώπους από υποανάπτυκτες χώρες και για αυτό το λόγο οι φαρμακευτικές δεν έχουν κίνητρα για να επενδύσουν.
Όταν η Johnson & Johnson έβγαλε στην αγορά φάρμακα για την φυματίωση το 2012 ήταν η πρώτη φορά που εγκρίθηκαν τα τελευταία 40 χρόνια.
.
[youtube https://www.youtube.com/watch?v=-cIlyfK7Cxw&w=711&h=400]
.
euronews

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ