Έτσι απλά: Αυτός είναι ο πραγματικός λόγος της τουρκικής εισβολής στη Συρία

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σχεδόν όλα τα πρωτοσέλιδα στα τουρκικά μέσα ενημέρωσης “φωνάζουν” σήμερα για τη “νίκη του Ερντογάν” σχετικά με την τουρκική στρατιωτική επίθεση στο βόρειο τμήμα της Συρίας.

Αυτό βοηθά τον Τούρκο Πρόεδρο να εδραιώσει περαιτέρω την βάση του, να ανατρέψει τις εσωτερικές πολιτικές προκλήσεις και να αποσπάσει το κοινό από τις οικονομικές δυσκολίες.
Αυτά αναφέρει ο γνωστός Τούρκος δημοσιογράφος Αμπντουλάχ Μποζκούρτ, εξόριστος (μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα) λόγω των επικρίσεών του κατά του Ερντογάν και τις κατηγορίες του τουρκικού καθεστώτος ότι είναι υποστηρικτής του Γκιουλέν.
.
https://twitter.com/abdbozkurt/status/1182169557831753728
.
Σε άλλο tweet του μάλιστα αναφέρει: Ο Ερντογάν παραδέχεται δημοσίως αυτό που γνωρίζουμε ήδη: Οι εσωτερικές πολιτικές δυσκολίες βρίσκονται πίσω από την επίθεση στη Συρία. Εν μέσω ερωτήσεων σχετικά με την τουρκική στρατιωτική επιχείρηση, λέει ότι είναι «πολύ σημαντικό το γεγονός ότι το μπλοκ της αντιπολίτευσης (που ονομάζεται Millet Ittifaki στην Τουρκία) πρέπει να αποσυναρμολογηθεί και να αποδυναμωθεί».
.
https://twitter.com/abdbozkurt/status/1182156083596595201
.
Ο 47χρονος Abdullah Bozkurt, δημοσιογράφος για πάνω από 20 χρόνια, είναι πρόεδρος του Κέντρου Ελευθερίας της Στοκχόλμης (SCF), μιας ομάδας παρακολούθησης για τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Τουρκία.
Είναι επίσης διευθυντής του δικτύου Nordic Research and Monitoring, το οποίο διερευνά την τρομοκρατία, την ασφάλεια, την εγκληματικότητα και τον εξτρεμισμό και συγγραφέας του Turkey Interrupted: Derailing Democracy.
Ίδρυσε το πρακτορείο ειδήσεων Muhabir, το οποίο έκλεισε από την τουρκική κυβέρνηση τον Ιούλιο του 2016. Ο Μποζκούρτ ήταν επίσης επικεφαλής της εφημερίδας Zaman, όταν ο τουρκικός στρατός εισέβαλε στα γραφεία της τον Μάρτιο του 2016.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ