ΚΥΡΙΑΚΗ, 12 ΙΟΥΛΙΟΥ 2026
ΔΙΕΘΝΗ

Αποχωρούν ουκρανικά και φιλορωσικά στρατεύματα από το Ντονμπάς

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Πρόσθεσε το olympia.gr ως προτιμώμενη πηγή στη Google

Ανοίγει ο δρόμος για διπλωματική επίλυση της κρίσης στην Ουκρανία…

Όλα δείχνουν να είναι ήρεμα στο μέτωπο της Ανατολικής Ουκρανίας. Τα ουκρανικά στρατεύματα και οι φιλορώσοι αυτονομιστές αποχωρούν από την γραμμή του πυρός στην αυτοανακηρυχθείσα Λαϊκή Δημοκρατία του Ντόνετσκ.

Ανοίγει ο δρόμος για μια νέα διπλωματική προσπάθεια για την επίτευξη ειρηνευτικής συμφωνίας μεταξύ των δύο αντιμαχόμενων πλευρών στο Ντονμπάς.

.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=zQXMQKSgP3w&w=711&h=400]

.

Δεν είναι η πρώτη φορά που οι δύο πλευρές αποσύρουν τα στρατεύματά τους από τη πρώτη γραμμή από την επίβλεψη της ειδικής αποστολής του ΟΑΣΕ.

Οι μάχες και οι αψιμαχίες έχουν άρχισαν ξανά μετά από μερικές εβδομάδες σχετικής ηρεμίας με τις δυνάμεις να έχουν επιστρέψει στις θέσεις τους.

Από την πρώτη στιγμή που εξελέγη πρόεδρος της Ουκρανίας, ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι επιχειρεί να αρχίσει ξανά τον διάλογο με τις φιλορωσικές δυνάμεις με μεσολαβητή τη Μόσχα. Αυτή η διπλωματική προσέγγιση κατέστησε εφικτή την αποχώρηση.

Σύμφωνα με στοιχεία του ΟΗΕ οι μάχες στην Ανατολική Ουκρανία που ξεκίνησαν το 2014 έχουν κοστίσει τη ζωή σε περισσότερους από 13.000 ανθρώπους, στρατιώτες και πολίτες.

euronews ΠρωτοσελιδαΕιδήσεις

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *