Ο φόβος του Ερντογάν πριν από το «πέναλτι» του Μπάιντεν

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Και κλάμα …η Τουρκία! Ή καλύτερα η Ερντογανική πτέρυγα της Τουρκίας! Ο λόγος; Το σαφές προβάδισμα του Δημοκρατικού Τζο Μπάιντεν στην μάχη για τον Λευκό Οίκο με τον Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.

του Μιχάλη Ψύλου

«δημοκρατία»

Ίσως να μην υπάρχει άλλη χώρα στον κόσμο στην οποία το καθεστώς και όλες οι εκφάνσεις του να έχουν στεναχωρηθεί τόσο με το ενδεχόμενο της ήττας του προέδρου Τράμπ. Ίσως γιατί ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν είχε και έχει συνδέσει σε μεγάλο βαθμό τη μοίρα του με εκείνη του Αμερικανού ομολόγου του!

Ανήμερα των προεδρικών εκλογών στην Αμερική άλλωστε, τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης αναπαρήγαγαν ένα βίντεο του περασμένου Δεκεμβρίου όπου ο Τζο Μπάιντεν εμφανιζόταν να αποκαλεί τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ως «αυτοκράτορα» και να λέει ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες πρέπει να στηρίξουν τους αντιπάλους του να τον απομακρύνουν εκλογικά από την εξουσία. Ήταν μάλιστα τέτοια η αναπαραγωγή του παλιού βίντεο ώστε ο εκπρόσωπος του Ερντογάν, Ιμπραήμ Καλίν να καταγγείλει στο twitter τα προ δέκα μηνών σχόλια του Μπάιντεν ως «βασισμένα σε καθαρή άγνοια, αλαζονεία και υποκρισία».

Μια σύντομη ματιά στον φιλο-ερντογανικό Τουρκικό Τύπο φανερώνει τη μεγάλη… αναστάτωση για την τύχη του καθεστώτος Ερντογάν με την εκλογή Μπάιντεν. Όσο κι αν φυσικά,όλοι γνωρίζουν ότι τα γεωπολιτικά συμφέροντα της μοναδικής υπερδύναμης είναι υπεράνω προσώπων και δεν ταυτίζονται με τις προεκλογικές εξαγγελίες. Αλλά παρ’ όλα αυτά ο τουρκικός Τύπος φαίνεται να αντανακλά τον …φόβο του «τερματοφύλακα Ερντογάν πριν από το πέναλτι» του Μπάιντεν στον Λευκό Οίκο!

«Αν κερδίσει ο Μπάιντεν, κερδίζει η αντιπολίτευση στην Τουρκία» γράφει ο Κουρτουλούς Ταγίζ στην εφημερίδα Aksam και προσθέτει με εμφανή τα σημάδια του φόβου: «Η πολιτική αντιπολίτευση στην Τουρκία, έχει συνδέσει όλες τις ελπίδες της με τις εκλογές στην Αμερική. Η ήττα του Τραμπ θα ευχαριστούσε περισσότερο την αντιπολίτευση μας. Επειδή θεωρούν την απώλεια του Τραμπ ως την απώλεια ενός συμμάχου του Ερντογάν. Η αντιπολίτευση στηρίζεται στον Μπάιντεν για την ανατροπή του Ερντογάν το 2023. Αυτή η ‘συμμορία’ οι Ηνωμένες Πολιτείες θα επιτεθούν περισσότερο στην Τουρκία» γράφει ο Τούρκος συνάδελφος , επαναλαμβάνοντας φυσικά ότι «τα σχέδια αυτά δεν θα περάσουν γιατί ο Τούρκος πρόεδρος έχει πλέον πολύ ισχυρή ηγετική θέση στο κράτος, αλλά αν εκλεγεί ο Μπάιντεν θα δούμε γρήγορα σε ποια κατεύθυνση θα προχωρήσουν οι σχέσεις Αμερικής-Τουρκίας και αν οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι στρατηγικός φίλος ή στρατηγικός εχθρός». Ο Κουρτουλούς Ταγίζ δεν είναι φυσικά ο μόνος που βλέπει μαύρα σύννεφα να έρχονται από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού για τη χώρα του.

«Μαριονέτα και κλόουν» χαρακτηρίζει τον Μπάιντεν ο Γιουσούφ Καπλάν της Yeni Safak και καλεί τους συμπατριώτες του να μην πηγαίνουν τις γυναίκες του να γεννούν στην Αμερική, παρασυρμένοι από την …ανατριχιαστική αμερικανική γοητεία»!

O Μεχμέτ Μπαρλάς της Sabah δεν διστάζει να μιλάει για νοθεία στις προεδρικές εκλογές στην Αμερική: «Είναι κωμωδία, οι ψήφοι του Τραμπ ήταν σχεδόν διπλάσιες των ψήφων του Μπάιντεν, ξαφνικά οι ψήφοι του Τραμπ πάγωσαν και οι ψήφοι του Μπάιντεν διπλασιάστηκαν…

Τι να κάνει ο δύσμοιρος Τραμπ; Προσφεύγει σε ένδικα μέσα σε πολιτείες όπως το Ουισκόνσιν, το Μίσιγκαν, τη Τζόρτζια και την Πενσυλβάνια, ώστε να ανοίξουν οι δρόμοι που οδηγούν στον Λευκό Οίκο»!

«Η πολιτική του Τζο Μπάιντεν έναντι της Τουρκίας είναι μια πλήρης ανοησία» έγραφε άλλωστε η Sabah πριν λίγες ημέρες, κατηγορώντας ανοικτά τον Δημοκρατικό υποψήφιο πρόεδρο ότι « είναι άπειρος και δεν έχει ιδέα για την εξωτερική πολιτική».

«Πηγή όλων των απειλών κατά της Τουρκίας»

Ο Ιμπραήμ Καραγκιούλ κεντρικός αρθρογράφος της Yeni Safak υπενθυμίζει «τα απαίσια λόγια του Μπάιντεν» -όπως γράφει- τον περασμένο Δεκέμβριο. Όταν ο υποψήφιος των Δημοκρατικών είχε ταχθεί υπέρ της ανατροπής του Ερντογάν. «Θα μετανιώσει πικρά» γράφει ο Καραγκιούλ, που ανακάλυψε τώρα ότι «η πηγή όλων των απειλών που στοχεύουν την Τουρκία είναι οι ΗΠΑ…Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι η πηγή της απειλής από το PKK . Είναι η πηγή της απειλής από τους Κούρδους της Συρίας. Είναι το αφεντικό του διαδρόμου του τρόμου που εκτείνεται από τα ιρανικά σύνορα έως τη Μεσόγειο .Είναι οι ΗΠΑ που προσπαθούν να μας διώξουν από την Ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο…Από τώρα και στο εξής, όλες οι απειλές θα προέλθουν από τις ΗΠΑ και την Ευρώπη. Το ξέρουμε αυτό» εκτιμά ο αρθρογράφος της Yeni Safak.

Ο Αμντουλκαντίρ Σελβί, σχολιαστής της Hurriyet στο ερώτημα «ποιος θα είναι ο αντίκτυπος στην Τουρκία από το αποτέλεσμα των αμερικανικών εκλογών, υπενθυμίζει ότι «με τον Δημοκρατικό πρόεδρο Μπίλ Κλίντον στην Αμερική, είδαμε πολύ σημαντικά αποτελέσματα. Ο Μπιλ Κλίντον έλυσε την κρίση στα Ιμια μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, ενώ επί προεδρίας του έγινε η παράδοση του Οτσαλάν στην Τουρκία…. Ο Ρεπουμπλικάνος Τραμπ είχε και έχει ισχυρές σχέσεις με τον Πρόεδρο Ερντογάν και γι` αυτόν τον λόγο, εάν κερδίσει ,θα κερδίσουμε και εμείς. Τα συμφέροντα της Τουρκίας προηγούνται…»

Ο εξαιρετικός αρθρογράφος της Milliyet Σάμι Κοέν σημειώνει επίσης ότι «αντίθετα με την στενή σχέση Ερντογάν -Τραμπ η στάση του Μπάιντεν απέναντι στον Τούρκο πρόεδρο και την Τουρκία γενικά ήταν πάντα αρνητική. Και εάν αναδειχθεί πρόεδρος, θα ένας παράγοντας που θα προκαλέσει προβλήματα οι σχέσεις Τουρκίας-ΗΠΑ» .

Όπως γράφει η ισραηλινή εφημερίδα Haaretz «η απόκτηση πέρυσι των ρωσικών πυραύλων S-400 από την Τουρκία παρά την αντίθεση με την πολιτική του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ, αύξησε τις εντάσεις και τον θυμό μεταξύ της Ουάσιγκτον και της Άγκυρας σε νέα επίπεδα. Ο Μπάιντεν ήταν ένας από τους υποστηρικτές των κυρώσεων κατά της Τουρκίας, αλλά η ισχυρή υποστήριξη του Τραμπ προς τον Ερντογάν απέτρεψε τέτοιες προσπάθειες. Ο Μπάιντεν έχει ζητήσει επίσης προεκλογικά από τον Τραμπ να πιέσει την Τουρκία «να αποφύγει περαιτέρω προκλητικές ενέργειες» στην σύγκρουση με την Ελλάδα σχετικά με τα δικαιώματα γεώτρησης στην Ανατολική Μεσόγειο. Αντιτίθεται επίσης έντονα στη συμμετοχή της Τουρκίας στον πόλεμο στο Ναγκόρνο- Καραμπάχ . Είπε ότι η κυβέρνηση Τραμπ πρέπει να απαιτήσει από την Τουρκία «να μείνει έξω από αυτήν τη σύγκρουση». Εχει καλέσει επίσης τον Ερντογάν να «αναθεωρήσει την απόφασή του περασμένου Ιουλίου με την οποία μετέτρεψε την Αγία Σοφία σε τζαμί» και να αποκαταστήσει το καθεστώς της ως μουσείου» . Όλα αυτά, βέβαια, στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, αλλά οι Τούρκοι τα θεωρούν δεδομένα!

Ο σχολιαστής Φαρούκ Μπινγκόλ της Turkiye προειδοποιεί ότι ο Μπάιντεν ως πρόεδρος θα επιβάλει κυρώσεις στην Τουρκία αν δεν αποσύρει τους πυραύλους S-400 και δεν σταματήσει να έχει προνομιακές σχέσεις με την Ρωσία. Υπενθυμίζει μάλιστα ότι «οι προεκλογικές εικασίες για επιβολή κυρώσεων εναντίον της Τουρκίας από τον Μπάιντεν προκάλεσαν ήδη επί μήνες ένταση στις αγορές με αποτέλεσμα το δολάριο να φτάσει τις 8,5 λίρες στη διάρκεια αυτής της περιόδου, και το ευρώ τις 10 λίρες.

Ο Μπινγκόλ προσπαθεί να καθησυχάσει πάντως τους αναγνώστες του λέγοντας -και σωστά βέβαια -ότι «συχνά έχει παρατηρηθεί σε προηγούμενες εμπειρίες ότι οι λέξεις που διατυπώθηκαν στην προεκλογική ατμόσφαιρα δεν επαληθεύονται στην πράξη. Γιατί εάν ο Μπάιντεν δώσει στρατηγική προτεραιότητα στην περιοχή της Μέσης Ανατολής, θα χρειαστεί συμμαχίες και η Άγκυρα μπορεί να έρθει στο προσκήνιο».

Σύμφωνα ,τέλος, με τον αρθρογράφο Ταχά Ακιόλ της εφημερίδας Karar «υπήρχε μια συμπάθεια του Τραμπ προς την Τουρκία και αυτό πρέπει να οφείλεται στην προσωπική του σχέση με τον Ερντογάν… και τώρα θα έχουμε προβλήματα με τον Μπάιντεν, αλλά ελπίζω να λάβει υπόψη τον παράγοντα του ΝΑΤΟ στις σχέσεις μας. Οι προσωπικές επαφές είναι σημαντικές στις διεθνείς σχέσεις, αλλά ουσιαστικά αυτές οι σχέσεις πρέπει να είναι θεσμικές» εκφράζει την ελπίδα ο σχολιαστής της Karar.

Η… Ρωσία θα φέρει κοντά τον Μπάιντεν με την Άγκυρα

Αναμφίβολα, η ήττα του Τραμπ σημαίνει ότι ο Ερντογάν θα χάσει τον πιο πολύτιμο σύμμαχό του στην Ουάσιγκτον» εκτιμά το πρακτορείο Reuters, προσθέτοντας ότι «η Τουρκία αναμένεται να χάσει περισσότερα από ό, τι οι περισσότερες άλλες χώρες, εάν ο Τζο Μπάιντεν εκλεγεί πρόεδρος».

Η σχέση Ερντογάν με τον Μπάιντεν είναι σήμερα τουλάχιστον, η χειρότερη δυνατή. Τον περασμένο Δεκέμβριο ο Μπάιντεν είχε χαρακτηρίσει τον Ερντογάν «αυτοκράτορα», λέγοντας ότι θα βοηθήσει τους αντιπάλους του να τον απομακρύνουν από την εξουσία. Αν και στη συνέχεια ο Δημοκρατικός υποψήφιος προσπάθησε να τα μαζέψει , το ρήγμα υπάρχει και είναι βαθύ. Από την άλλη πλευρά όμως ,στις πρώτες κινήσεις του Μπάιντεν στη εξωτερική του πολιτική θα είναι να αποκαταστήσει τις συμμαχίες της Ουάσινγκτον, πρωτίστως με την επανεκκίνηση του πρωτεύοντος αμερικανικού ρόλου στο ΝΑΤΟ, του οποίου η συνοχή έχει υποστεί ζημιά υπό τον Τραμπ . Είτε φυσικά μας αρέσει είτε όχι ,τα τελευταία χρόνια ο ρόλος της Άγκυρας έχει αναβαθμιστεί σημαντικά στη γεωπολιτική σκακιέρα λόγω της νέο-Οθωμανικής πολιτικής και της δημιουργίας τετελεσμένων από τον Ερντογάν με στρατιωτικά μέσα σε διάφορα μέτωπα.

Στο πλαίσιο αυτό ο Μπάιντεν «θα πρέπει να συνεργαστεί με την Τουρκία ή τουλάχιστον να προσπαθήσει» λέει ο Σονέρ Τσαγκαπτάι , ανώτερος συνεργάτης του Ινστιτούτου της Ουάσινγκτον για την πολιτική στην Εγγύς Ανατολή. «Περιμένω ότι ο Μπάιντεν θα επικοινωνήσει άμεσα με τον Ερντογάν διότι η προτεραιότητα θα είναι να ενισχύσει και πάλι το ΝΑΤΟ και γνωρίζει ότι δεν μπορεί να το κάνει χωρίς την Τουρκία», υποστηρίζει ο τουρκικής καταγωγής αναλυτής.

Οι περισσότεροι αναλυτές εκτιμούν επίσης ότι ο Μπάιντεν θα ακολουθήσει σκληρή πολιτική κατά της Μόσχας και στο πλαίσιο αυτό θα θελήσει να κόψει τις σχέσεις του Ερντογάν με τον Πούτιν. Φυσικά με κάποια σημαντικά ανταλλάγματα. Δεν αποκλείεται μάλιστα αν δεν υποστηρίξει, τουλάχιστον να ανεχτεί τις νέο -αποικιακές φιλοδοξίες της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή. Σε αντάλλαγμα πάντα τη διακοπή των σχέσεων με τη Ρωσία.

Σε κάθε περίπτωση, πρέπει να περιμένουμε το τελικό αποτέλεσμα των εκλογών στην Αμερική και βέβαια -αν οπως όλα δείχνουν εκλεγεί ο Μπάιντεν – να περιμένουμε ως την άνοιξη του 2021, αφού επισήμως ο Αμερικανός πρόεδρος αναλαμβάνει τα καθήκοντά του αφού ορκιστεί στις 20 Ιανουαρίου.

Και φυσικά, να δούμε πως θα συνεχίσει να αντιδρά μέχρι τότε ο Ερντογάν στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο. Γιατί -όπως δείχνει και ο Τουρκικός Τύπος -βλέποντας ο Ερντογάν ότι θα μπορούσε να αλλάξει η περιφερειακή ισορροπία εις βάρος του, μπορεί να μετατραπεί σε… πληγωμένο θηρίο. Με ότι αυτό σημαίνει στις ελληνοτουρκικές σχέσεις… ΠρωτοσελιδαΕιδήσεις

Βιολαντα: Οι προανακριτικές καταθέσεις μηχανικών και τα έγγραφα της δικογραφίας αποκαλύπτουν σοβαρά κενά στην αδειοδότηση και στους ελέγχους πριν την έκρηξη

Νέα, κρίσιμα στοιχεία για τον τρόπο λειτουργίας και αδειοδότησης της μπισκοτοβιομηχανίας «Βιολάντα» όπου έχασαν τη ζωή τους 5 εργάτριες στη φονική έκρηξη και φωτιά, αποκαλύπτονται...

Ο Μητσοτάκης ετοιμάζει θηριώδη λογοκρισία για να χειραγωγήσει την ίδια τη δημοκρατία!

Απ' όσα ακούγονται για τη συνταγματική αναθεώρηση που είναι στα σκαριά, αυτό είναι το πιο επικίνδυνο: «Σύμφωνα με πληροφορίες της "Καθημερινής", ένα θέμα που σχεδιάζεται...

Τεμπη: Συνέντευξη τύπου συγγενών των θυμάτων μετά το σχετικό πόρισμα του ΕΟΔΑΣΑΑΜ

Στο εύφλευκτο υλικό με το οποίο ήταν «ντυμένα» καθίσματα της εμπορικής αμαξοστοιχίας που ενεπλάκη στο έγκλημα των Τεμπών αναφέρθηκε ο πραγματογνώμονας Κώστας Λακαφώσης στο πλαίσιο...

Οργανωμένη αλλοίωση της εκλογικής διαδικασίας σε 8 τουλάχιστον χώρες της ΕΕ!

Ναι, μιλάμε για οργανωμένη αλλοίωση της εκλογικής διαδικασίας σε 8 τουλάχιστον χώρες της ΕΕ! Δεν είναι μόνο η Ρουμανία…Τα αρχεία που προσκομίστηκαν στην αρμόδια επιτροπή...

Συνταγματικός φλόμος

Πενία τέχνες κατεργάζεταιΕίναι προφανές ότι η βαρύγδουπη και με τυμπανοκρουσίες αναγγελία από τον Πρωθυπουργό της επιχείρησης αλλαγής του Συντάγματος ανάγεται σε αυτήν την κατηγορία.Διανύοντας...

Ο Επστάιν, το πρώην στέλεχος της Eurobank και της Εθνικής, ο CEO της Πειραιώς και η Ουκρανία…

Σημαντικό συμβουλευτικό ρόλο στις προσπάθειες του Τζέφρι Έπστιν να κερδοσκοπήσει σε περιοχές του πλανήτη που αντιμετώπιζαν μεγάλες κρίσεις (από την Αργεντινή μέχρι το Ιράν και...

Φράγμα Μαρμαρά Παγγαίου, Καβάλας: Πάνω από 102 εκατομμύρια κυβικά μέτρα νερού χαμένα στους τελευταίους πέντε μήνες 

«“Φράγμα “Μαρμαρά”, Παγγαίου, Καβάλας”: Πάνω από 102 εκατομμύρια κυβικά μέτρα νερού χαμένα (θα γέμιζε πάνω από 20 φορές), στους τελευταίους πέντε μήνες (01/09-31/01/2026) (~664,40 mm βροχής)».1).Συνοπτικά στοιχεία βροχοπτώσεων στην περιοχή της λεκάνης απορροής του «Φράγματος Μαρμαρά, Δήμου Παγγαίου, Π.Ε. (Νομού) Καβάλας»...

Πονάω που βλέπω όλα να σαπίζουν σ’ αυτόν τον τόπο – Στην εξουσία πάντοτε οι φαύλοι…

Δεν υπάρχει ευθιξία, πολιτική και προσωπική, ως καθαρτήρια δύναμη ανομημάτων και αμαρτημάτων κατά του κράτους και του λαού. Η πολιτική ισχύς είναι αήττητο αλεξίποινο...

Ο Παντελής Μπουκάλας στην Καθημερινή «ισοπεδώνει» τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Παύλο Μαρινάκη…

Ο Παντελής Μπουκάλας στην Καθημερινή «ισοπεδώνει» τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Παύλο Μαρινάκη… Μιλάμε για ένα κείμενο - υπόδειγμα πολιτικής κριτικής.Αποδομώντας με λόγο και επιχειρήματα τον Παύλο...

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Το «Πράσινο Φως» του Αντιπεριφερειάρχη στην Μπισκοτοβιομηχανία «Βιολάντα» παρά τις Εγκληματικές Παραλείψεις

Μια συγκλονιστική αποκάλυψη έρχεται στο φως της δημοσιότητας σχετικά με την τραγωδία στο εργοστάσιο της «Βιολάντα»,

Τεμπη: Νέα, ιδιαιτέρως ανησυχητικά στοιχεία φέρνει στο φως η έκθεση του ΕΟΔΑΣΑΑΜ

Η έκθεση του ΕΟΔΑΣΑΑΜ δημοσιεύτηκε σήμερα, 2 Φεβρουαρίου 2026, και αφορά την πυραντοχή των καθισμάτων της μοιραίας αμαξοστοιχίας IC 62. Το πόρισμα αποκαλύπτει ότι υλικά...

Κάρπαθος: Γιατί να μην υπάρχει ένας κυματοθραύστης που θα εξασφαλίζει την σχετική της θάλασσας ηρεμία στο λιμάνι

Η Ελληνική τηλεόραση έπαιξε ένα ολίγων στιγμών βίντεο από το «λιμάνι» στην Κάρπαθο, όπου το πλοίο της γραμμής δεν ήταν εύκολο να «δέσει» στον...

Μενεξέδες και ζουμπούλια και τριαντάφυλλα πολλά

Με ρώτησε μία καλή φίλη, πώς βλέπω τέλος πάντων την ως τώρα εμφάνιση του Αλέξη Τσίπρα στα πολιτικά πράγματα και μου ήρθε στο μυαλό...

ΕuroMercosur

Η Ε.Ε και οι χώρες της Νότιας /Λατινικής Αμερικής (Βραζιλία, Ουρουγουάη, Αργεντινή, Παραγουάη) –Mercosur  αποφάσισαν να προχωρήσουν σε μια εμπορική Συμφωνία διακίνησης μεταξύ τους...

Ερυθροπόταμος Έβρου: Χάθηκαν πάνω από 703 εκατομμύρια κυβικά μέτρα νερού, μέχρι τώρα, στο υδρολογικό έτος 2025-2026

«“Ερυθροπόταμος, Έβρου”: Χάθηκαν πάνω από 703 εκατομμύρια κυβικά μέτρα νερού, μέχρι τώρα, στο υδρολογικό έτος 2025-2026, (01/09/2025-31/01/2026),(582,00 mm βροχής)»Στο, μέχρι τώρα, «υδρολογικό έτος 2025-2026» («01/09/2025 – 31/01/2026»), με τις μέχρι τώρα βροχοπτώσεις, (συνολική αθροιστική βροχόπτωση ίση με «582,00mm», ο «Ποταμός Ερυθροπόταμος», “μετέφερε”, περίπου, στην θέση όπου εκβάλειστον διασυνοριακό «Ποταμό Έβρο», (η...

Οι επιπτώσεις της αποδοχής της ΔΔΟ από Γ. Βασιλείου

Η ΔΔΟ απορρίφθηκε από τον λαό στο δημοψήφισμα της 24ης Απριλίου 2004 Πρώτη το αναγνώρισε τότε στην ιστοσελίδα της η Ομάδα Διεθνών Κρίσεων, ενώ...

Τα πάντα της πολιτικής μας σκηνής αιωρούνται

Οι πολλές και αλληλοσυγκρουόμενες δημοσκοπήσεις που ανακοινώνονται, κατέληξαν να απασχολούν συζητήσεις για το πως διαμορφώνεται η πολιτική επικαιρότητα Μα πως είναι δυνατόν να βρεθεί συμπέρασμα,...

Μανώλης Φράγκος: Αλληλεγγύη στον πατέρα Αντώνιο!

Στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις τον Πατέρα Αντώνιο που έχει βοηθήσει εκατοντάδες παιδιά μέσω της «Κιβωτού». Η προσπάθεια δυσφήμισης του θα πέσει στο κενό! Πρόκειται...

Αυτό είναι το ερπετό στο ανατριχιαστικό βίντεο με τον Επστάιν!

Πρόκειται για το ιδιωτικό αεροσκάφος του Επστάιν, επονομαζόμενο Λολίτα! Στο βίντεο εμφανίζεται ο ίδιος ο διαστραμμένος μαζί με ένα άγνωστο πρόσωπο και παράλληλα ακούγεται φωνή...

Κώστας Βαξεβάνης: Κόμματα-καρτέλ, κομματάρχες -ντιλαδόροι

Αλλού βαρούν τα σήµαντρα κι αλλού χορεύουν οι νύφες της πολιτικής, οι οποίες µάλιστα είναι και πλήρεις προίκας Στις δηµοσκοπήσεις συνήθως το µάτι πέφτει στα...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ