Επίσημο: Συνεργασία ΗΠΑ – Κούρδων στο μαλακό υπογάστριο της Τουρκίας!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στα κάγκελα οι τούρκοι μετά την επίσκεψη κλιμακίου της αμερικανικής κυβέρνησης στους Κούρδους μαχητές!
Κατέρρευσαν οι τούρκοι μόλις είδαν την ανακοίνωση του state department, όπου ανακοινωνόταν η πολυμελής αποστολή ανωτάτων αμερικανών αξιωματούχων στην βόρεια Συρία και τις εκτενείς συναντήσεις που είχαν με τους Κούρδους μαχητές καθώς και όλους τους αντιτουρκικούς συνασπισμούς στην περιοχή.

Η αποστολή παρά το ότι περιελάμβανε τον αναπληρωτή υπουργό εξωτερικών καθώς και κορυφαία στελέχη της αμερικανικής διπλωματίας, είχε κρατηθεί κάτω από τα ραντάρ και η επίσημη ανακοίνωση έγινε μία μέρα μετά την ολοκλήρωση της αποστολής.

Στην επίσημη ανακοίνωση μάλιστα η κυβέρνηση του Τζο Μπάιντεν επιβεβαιώνει την πρόθεσή της να στηρίξει τους Κούρδους μαχητές και να συνεχίσει να τους εξοπλίζει, μέχρι να εξαλειφθεί πλήρως η ισλαμική απειλή.

Δηλαδή η αμερικανική κυβέρνηση αγνόησε πλήρως το τουρκικό κράτος – που υποτίθεται ότι είναι συμμαχικό – και απευθύνθηκε στους Κούρδους, παρά το ότι η Τουρκία ισχυρίζεται ότι έχει καταλάβει εδάφη της Βόρειας Συρίας σε έναν υποτιθέμενο αγώνα κατά της τρομοκρατίας και του ισλαμικού κράτους.

Αυτό είναι το χειρότερο σενάριο που αντιμετωπίζει ο Ερντογάν. Η πλήρης απαξίωση του και η επέκταση της συνεργασίας είπα – Κούρδων στο μαλακό υπογάστριο της Τουρκίας.

Στο Ολυμπία θεωρούμε βέβαιο ότι πλέον ο Ερντογάν θα πάει γονατιστός στον Άσαντ ώστε να βρει κάποιας μορφής στήριξη για να συγκρουστεί με τους Κούρδους.

Διαβάστε την επίσημη ανακοίνωση της Αμερικανικής κυβέρνησης:

Στις 16 Μαΐου, ο αναπληρωτής ΥΠΕΞ Joey Hood, μαζί με τον αναπληρωτή βοηθό ΥΠΕΞ και αναπληρωτή ειδικό εκπρόσωπο για τη Συρία Aimee Cutrona, τον αναπληρωτή απεσταλμένο για τη Συρία David Brownstein, και διευθυντή του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου για το Ιράκ και τη Συρία Zehra Bell, ταξίδεψαν στη βορειοανατολική Συρία όπου είχαν συναντήσεις με ανώτερους αξιωματούχους των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων, το Συριακό Δημοκρατικό Συμβούλιο, μέλη του διοικητικού συμβουλίου και ηγέτες φυλών από τη Ράκκα, στρατιωτικούς ομολόγους του Συνασπισμού και παράγοντες Ανθρωπιστικών οργανώσεων.
Ο Αναπληρωτής Βοηθός ΥΠΕΞ υπογράμμισε τη δέσμευση των ΗΠΑ για συνεργασία και συντονισμό με το Συνασπισμό για να Νικήσει το ISIS, να αγωνιστούν για τη συνεχιζόμενη σταθερότητα στη βορειοανατολική Συρία και την παράδοση βοήθειας σε απελευθερωμένες περιοχές για να διασφαλιστεί η διαρκής ήττα του ISIS.

Στις δεσμεύσεις του, ο Αναπληρωτής Βοηθός Γραμματέας τόνισε τη δέσμευση των ΗΠΑ να υποστηρίξει όλες τις προσπάθειες για πολιτική επίλυση της συριακής κρίσης. Επανέλαβε επίσης ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα συνεχίσουν να ηγούνται στην ανθρωπιστική στήριξη της Συρίας, ενώ συνεργάζονται με χώρες που έχουν παρόμοια θέση για να διασφαλίσουν την επανεξέταση της διασυνοριακής βοήθειας στη χώρα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ