Πορεία διαμαρτυρίας Τ/κ στα κατεχόμενα: Η ειρήνη στην Κύπρο δεν μπορεί να εμποδιστεί

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Με συνθήματα υπέρ της ομοσπονδίας, κατά της μετανάστευσης στο εξωτερικό των Τουρκοκυπρίων και υπέρ της ειρήνης, πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση διαμαρτυρίας της πλατφόρμας «Αυτή η χώρα είναι δική μας» υπό τον τίτλο «Υπερασπίζομαι την πατρίδα μου», στην πλατεία Ινονού, στα κατεχόμενα.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα οι συμμετέχοντες κρατούσαν πανό στα οποία αναγράφονταν φράσεις όπως «Δεν θέλουμε να μεταναστεύσουμε», «Όχι στην ιδιωτικοποίηση», «Ούτε διχοτόμιση, ούτε προσάρτηση, Ενωμένη Ομόσπονδη Κύπρος» και φώναξαν συνθήματα όπως «Η ειρήνη στην Κύπρο δεν μπορεί να εμποδιστεί» και «Αυτή η χώρα είναι δική μας».

O πρόεδρος της συντεχνίας «δημοσίων υπαλλήλων» (KTAMS) Γκιουβέν Μπενγκιχάν σε ομιλία του εκ μέρους της πλατφόρμας ανέφερε ότι οι Τουρκοκύπριοι επιθυμούν να αυτοδιοικούνται και να παραμείνουν σε αυτούς τους τόπους.

«Είμαστε εδώ για να προστατέψουμε την επιθυμία μας να ζήσουμε ανθρώπινα, με ισότητα, να θέσουμε ένα τέρμα στις αυξήσεις τιμών, να σταματήσουμε την κομματική εργοδότηση, να προστατέψουμε το μέλλον μας, να προστατέψουμε την πατρίδα μας», πρόσθεσε.

Σημειώνοντας ότι η βόρεια Κύπρος, όπως αναφέρθηκε στα κατεχόμενα, βιώνει την χειρότερη περίοδο από ποτέ και ότι οδεύει με γρήγορους ρυθμούς προς την εξόντωση πολιτικά και οικονομικά, είπε ότι ο κόσμος συγκεντρώθηκε για να θέσει ένα τέλος σε αυτή την πορεία και να προστατέψει την «χώρα» του.

«Για να δοθεί μια νέα ώθηση στον αγώνα μας για επιβίωση, που συνεχίζουμε εδώ και χρόνια, η σπίθα που ανάβει σήμερα εδώ θα είναι η απαρχή μιας μεγάλης φωτιάς», ανέφερε.

Ασκώντας κριτική για την επίσκεψη του ηγέτη των Τουρκοκυπρίων Ερσίν Τατάρ στην Τουρκία, είπε ότι το κυπριακό πρόβλημα πρέπει να επιλυθεί στη βάση ομοσπονδίας.

«Ως Τουρκοκύπριοι, θέλουμε να διοικούμε τους εαυτούς μας και να ζήσουμε σε αυτή τη γη», πρόσθεσε.

v2bmbp3 1636809164
v2bmbp4 1636809205
v2bmbp5 1636809226

Πηγή: ΚΥΠΕ cyprustimes.com

ΔΗΜΟΦΙΛΗ