Ουκρανός εμπειρογνώμονας αναλύει τα πλεονεκτήματα της Ουκρανίας από την ανατίναξη του υδροηλεκτρικού σταθμού Καχόβκα

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Με την καταστροφή του φράγματος Καχόβκα, ο πιο προφανής ευνοούμενος είναι η Ουκρανία, τόσο στρατιωτικά όσο και πολιτικά».

Ο πολιτικός επιστήμονας του Κιέβου Κονσταντίν Μπονταρένκο μιλώντας στο κανάλι του Ουκρανού προπαγανδιστή Αλεξάντρ Σελέστ / Александр Шелест, εξήγησε γιατί η ανατίναξη του φράγματος Καχόβκα είναι ένα γεγονός που ευνοεί την Ουκρανία, στρατιωτικά και πολιτικά, σημειώνει η ουκρανική ιστοσελίδα PolitNavigator.

Σύμφωνα με τον ειδικό:

«Με βάση διάφορα μοντέλα αντεπίθεσης της Ουκρανίας, μπορούμε να πούμε ότι η Ουκρανία έχει λάβει ορισμένα πλεονεκτήματα σε αυτή την κατάσταση.

1 90

Είναι σαφές ότι η Ουκρανία δεν θα πει ότι το έκανε, είναι σαφές ότι ο Ζελένσκι δεν θα το αναγνωρίσει ποτέ, οι ουκρανικές αρχές δεν το αναγνωρίζουν.

Αλλά ας είμαστε ειλικρινείς ότι αυτή η έκρηξη του υδροηλεκτρικού σταθμού Καχόβσκαγια δημιουργεί πιο ευνοϊκές συνθήκες για την ουκρανική πλευρά. Και σε στρατιωτικό και τακτικό επίπεδο, και σε πολιτικό επίπεδο.

Όσο για τους αμάχους, στα χρόνια του πολέμου, όσο κυνικό κι αν φαίνεται, καμία πλευρά δεν σκέφτεται την ευημερία των αμάχων, δεν λαμβάνονται υπόψη», εξήγησε ο ειδικός.

Τα «συν» του Κιέβου

Αναλυτικότερα μίλησε για τα «συν» που λαμβάνει το Κίεβο από την υπονόμευση του φράγματος.

«Η Ουκρανία έχει την ευκαιρία να διασχίσει πιο εύκολα τον Δνείπερο, παρά το γεγονός ότι σημειώθηκε διαρροή, αλλά τα ναρκοπέδια πλημμύρισαν.

Το δεύτερο συν είναι ότι υπάρχουν προβλήματα με την παροχή νερού στην Κριμαία, κάτι που η Ουκρανία χρησιμοποιούσε συνεχώς πριν από τη ρωσική εισβολή ως ένα από τα ατού.

Το τρίτο σημείο είναι ότι το έργο του πυρηνικού σταθμού Ζαπορίζια κινδυνεύει, επειδή τα συστήματα ψύξης τροφοδοτούνταν μέχρι την τελευταία στιγμή από τη δεξαμενή Καχόβκα. Περαιτέρω, καταδεικνύεται η αδυναμία του ρωσικού στρατού να ελέγξει την κατάσταση στη ζώνη που κατείχε.

Δηλαδή, δείχνει πραγματικά ότι σήμερα το τακτικό πλεονέκτημα είναι στο πλευρό της Ουκρανίας», είπε ο Μπονταρένκο.

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ