ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 25 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2026
ΑΠΟΨΕΙΣ

Τα ευρωπαϊκά ανοίγματα του Στεφανου Κασσελακη

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Πρόσθεσε το olympia.gr ως προτιμώμενη πηγή στη Google

Σήμερα συναντήθηκα με τον Yvan Verougstraete αναπληρωτή Γενικό Γραμματέα του Ευρωπαϊκού Δημοκρατικού Κόμματος και τον Maxime Prévot, Πρόεδρο του βελγικού κόμματος “Les Engagés”.

Κοινή μας αγωνία ο πρωταγωνιστικός ρόλος που πρέπει να παίξει η Ευρώπη, αρχίζοντας με μια ρεαλιστική απάντηση στα προβλήματα των πολιτών της.

Απέναντι στην άνοδο της Ακροδεξιάς και την αυξανόμενη απαξίωση της ΕΕ, οφείλουμε να αναδείξουμε ένα νέο συμμετοχικό μοντέλο των Ευρωπαίων στις αποφάσεις των Βρυξελλών. Να σταματήσει η Ευρώπη να λειτουργεί ως διευθυντήριο και να επιστρέψει στις ρίζες της προόδου και της αλληλεγγύης.

Η ευρωπαϊκή ολοκλήρωση περνάει μέσα από την αλληλεγγύη των λαών και τη συνεργασία τους. Συνεπώς είναι αναγκαία η συζήτηση για την αναθεώρηση του Συμφώνου Σταθερότητας, για ένα νέο Ταμείο Ανάκαμψης και για μια κοινή Ευρωπαϊκή Άμυνα.

Συζητήσαμε επίσης για την αναθεώρηση της ΚΑΠ ώστε να προστατεύσουμε τους αγρότες μας, για το ναυάγιο της Πύλου και για την ανάγκη να σταθεί η Ευρώπη έμπρακτα δίπλα στο πλευρό της Παλαιστίνης.

Έθεσα το ζήτημα του εγκλήματος των Τεμπών. Την προσπάθεια συγκάλυψής του με κάθε μέσο. Με μπάζωμα, με μοντάρισμα συνομιλιών. Κάθε μέρα νέα στοιχεία έρχονται στο φως.

Φυσικά ανέδειξα και τα εθνικά μας θέματα, για τα οποία επιζητούμε την στήριξη των Ευρωπαίων Δημοκρατών.

IMG 2546 1

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *