Τεράστιο το σκάνδαλο της ΔΥΠΑ – Παίζουν με τον πόνο των άνεργων που δεν έχουν στον ήλιο μοίρα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το σκάνδαλο της ΔΥΠΑ που έχει λάβει τεράστιες διαστάσεις ενώ εκτός από τον διακομματικό κοινοβουλευτικό έλεγχο, αναμένεται και εισαγγελική παρέμβαση, καθώς φορείς του κλάδου θα προσφύγουν στη δικαιοσύνη, πράγμα που θα έπρεπε να είχε κάνει η πολιτική ηγεσία εάν φυσικά δεν είχε τίποτα να φοβηθεί.

Τσουνάμι καταγγελιών από άνεργους που δεν μπόρεσαν να κάνουν αίτηση για το νέο πρόγραμμα απασχόλησης της ΔΥΠΑ των 2250 ευρώ

Σάλος με τις αιτήσεις για το νέο πρόγραμμα ανέργων της ΔΥΠΑ

Το σκάνδαλο είναι προφανές ειδικά σε σχέση με το πώς λειτούργησε η πλατφόρμα της ΔΥΠΑ για το νέο πρόγραμμα αναβάθμισης δεξιοτήτων και επανακατάρτισης, σε κλάδους αιχμής, για 21.128 ενδιαφερόμενους ανέργους, που η υλοποίησή του εντάσσεται στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0», με τη χρηματοδότηση της ΕΕ – NextGenerationEU, συνολικού προϋπολογισμού 103 εκατ. ευρώ.

Συγκεκριμένα, στις 24/7, ημερομηνία που άνοιξε η πλατφόρμα, συνέβη το αδιανόητο: Στις 15:27 το σύστημα υποβολής άνοιξε, χωρίς καμία απολύτως ανακοίνωση. Στις 16:12 έκλεισε με 43.000 καταχωρημένες αιτήσεις με τις 1.350 από αυτές, ήδη καταχωρημένες, πριν καν το άνοιγμα! Δηλαδή οι ενδιαφερόμενοι είχαν κενό μόνον 45 λεπτών για να συμμετέχουν σε μια πλατφόρμα και για ένα πρόγραμμα που δεν είχαν ενημερωθεί καν για την έναρξη του!

Πρωτοφανής λαθροχειρία στη ΔΥΠΑ!

Βασίλης Γραμμένος: Νέος ΟΠΕΚΕΠΕ η ΔΥΠΑ

IMG 1938

Σε όλον αυτό τον ορυμαγδό, μόνο θυμηδία προκαλεί η ανάρτηση της νέας διοικήτριας κ. Ιωάννα Χορμόβα, η οποία παρουσιάζει ένα «σαξές στόρι» την ώρα που ακόμα και οι αρμόδιοι υπουργοί θα κληθούν στη βουλή για να απολογηθούν για τις σοβαρότατες καταγγελίες. Θα περίμενε κάποιος τουλάχιστον μία εξήγηση από την διοικήτρια για τα όσα καταγγέλονται. Μία σαφέστατη εξήγηση που από τη στιγμή που δεν δίδεται, δεν μπορούν να εξαχθούν πολλά συμπεράσματα, ενώ οι απαντήσεις όπως φαίνεται θα δοθούν από την εισαγγελική έρευνα.

Η ανάληψη της θέσης της Διοικήτριας της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης αποτελεί για μένα τιμή και ευθύνη. Σε μια εποχή ραγδαίων αλλαγών και αυξανόμενων απαιτήσεων στο χώρο της εργασίας, η ΔΥΠΑ καλείται να συνεχίσει να στηρίζει την αναμόρφωση της αγοράς εργασίας που συντελείται, ανταποκρινόμενη στις σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων και των επιχειρήσεων.

Τα τελευταία χρόνια η ΔΥΠΑ διήνυσε μια βαθιά μεταρρυθμιστική πορεία. Από τη μετονομασία και τον θεσμικό της επαναπροσδιορισμό, έως την αναδιάρθρωση των δομών και την εισαγωγή καινοτόμων εργαλείων πολιτικής απασχόλησης, η Υπηρεσία μεταμορφώθηκε σε έναν σύγχρονο, ευέλικτο και αποτελεσματικό οργανισμό. Η μείωση της ανεργίας στο 7,9%, το χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 17 ετών, δεν είναι απλώς ένας αριθμός: είναι η απόδειξη ότι οι πολιτικές παράγουν μετρήσιμο κοινωνικό αντίκτυπο και η ΔΥΠΑ διαδραμάτισε έναν καίριο ρόλο εφαρμόζοντας σημαντικό μέρος αυτών των πολιτικών.

Σε αυτήν την κατεύθυνση, σημαντικό ρόλο διαδραμάτισε και το έργο του Σπύρου Πρωτοψάλτη, ο οποίος ως Διοικητής διαμόρφωσε τις βάσεις για τη μετάβαση του πρώην ΟΑΕΔ σε μια νέα, ανοιχτή και σύγχρονη Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης και η συνεργασία μου μαζί του υπήρξε ένα από τα πιο αξιόλογα κεφάλαια της πορείας μου. Μέσα από τολμηρές μεταρρυθμίσεις, ανέδειξε τον ρόλο της ΔΥΠΑ μετατρέποντάς τον από πάροχο επιδομάτων, σε βασικό πυλώνα ενίσχυσης της απασχόλησης και της Δια Βίου Μάθησης στη χώρα. Η επιλογή μου ως διαδόχου του, από τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη και την Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Νίκη Κεραμέως, τους οποίους ευχαριστώ θερμά για την εμπιστοσύνη στο πρόσωπό μου, αποτελεί για μένα τιμή. Δεσμεύομαι να ανταποκριθώ με το ίδιο σθένος για την εφαρμογή της κυβερνητικής πολιτικής προς όφελος του κοινωνικού συνόλου.

Σήμερα, με τους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης και του ΕΣΠΑ, με το θεσμικό πλαίσιο που διέπει τη λειτουργία της ΔΥΠΑ και με ένα όραμα κοινωνικά δίκαιο και χωρίς αποκλεισμούς, σχεδιάζουμε και υλοποιούμε παρεμβάσεις που ενδυναμώνουν πραγματικά τον πολίτη. Η πλήρης ψηφιοποίηση των υπηρεσιών, η αναβάθμιση των ΚΠΑ2, η νέα γενιά προγραμμάτων κατάρτισης με πιστοποίηση, η στήριξη της νεανικής επιχειρηματικότητας και η στεγαστική πολιτική μέσω αξιοποίησης της περιουσίας της ΔΥΠΑ, αποτελούν κεντρικούς άξονες του σχεδίου μας.

Στη ΔΥΠΑ πορευόμαστε με στρατηγική, μεθοδικότητα και κοινωνική ευαισθησία. Επενδύουμε στις συνεργασίες με πανεπιστήμια, εθνικούς κοινωνικούς εταίρους και επιχειρήσεις, παρακολουθούμε τις διεθνείς εξελίξεις και ενσωματώνουμε καλές πρακτικές ώστε να προσφέρουμε υπηρεσίες υψηλής ποιότητας και προστιθέμενης αξίας.

Η μετάβαση της ΔΥΠΑ σε έναν οργανισμό επόμενης γενιάς συνεχίζεται. Δεσμεύομαι να υπηρετήσω αυτό το στόχο, με συνέπεια, θεσμική συνέχεια και στρατηγική προσήλωση. Θέλουμε μια Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης που εμπνέει εμπιστοσύνη, προσφέρει πραγματικές ευκαιρίες και λειτουργεί ως σταθερός σύμμαχος του κάθε πολίτη στην επαγγελματική του πορεία.

Στηρίζουμε το παρόν. Σχεδιάζουμε το μέλλον. Με πράξεις, με κοινωνική ευθύνη, με σεβασμό στον άνθρωπο.

  1. Στηρίζουμε το παρόν. Σχεδιάζουμε το μέλλον. Με πράξεις, με κοινωνική ευθύνη ,με σεβασμό στον άνθρωπο . λέει η ΔΥΠΑ .ωραία λόγια όπως στον ΟΠΕΚΑ εκεί λένε ότι ο ΟΠΕΚΑ για το επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης ανασφάλιστων υπερηλίκων υψώνει ασπίδα προστασίας για για τους ευάλωτους συμπολίτες μας που βρίσκονται σε ευαίσθητες ηλικίες . για να εγκριθεί μια αίτηση μπορεί να περάσουν και 24 μήνες επίτηδες τις κωλυσιεργούν και ροκανίζουν το χρόνο με διάφορε αιτίες που δεν είναι μέσα στα δικαιολογητικά που ζητούν στην αίτηση ,δηλαδή μέχρι να βγει η απόφαση για κάποιους ευάλωτους συμπολίτες μας η ασπίδα προστασίας που υψώνει ο ΟΠΕΚΑ και το υπουργείο ενεργεί αντίστροφα . μπορείτε να κάνετε μια έρευνα για να δείτε την αλληλεγγύη και την προστασία των υπερηλίκων

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ