Τούρκοι ψαράδες εντόπισαν ουκρανικό θαλάσσιο drone καμικάζι στα ανοικτά της Τραπεζούντας, προκαλώντας την επέμβαση ειδικών ομάδων του Τουρκικού Ναυτικού.
Η Ανακάλυψη του Drone
Τούρκοι ψαράδες εντόπισαν ένα άγνωστο σκάφος ενώ ψάρευαν τη νύχτα κοντά στην κωμόπολη Τσαρσαμπάσι στη Μαύρη Θάλασσα, στην επαρχία Τραπεζούντας. Το αντικείμενο, που αρχικά δεν αναγνωρίστηκε, μεταφέρθηκε στην ακτή με τις βάρκες τους, σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων IHA.
Μετά από αναφορά για το ασυνήθιστο σκάφος, ομάδες της ακτοφυλακής έφτασαν στο σημείο και η αρχική έρευνα κατέληξε στο συμπέρασμα ότι επρόκειτο για ένα μη επανδρωμένο θαλάσσιο σκάφος πιθανώς φορτωμένο με εκρηκτικά.
Αναγνώριση και Έρευνα
Το σκάφος αναγνωρίστηκε ως ουκρανικό ναυτικό drone καμικάζι Magura V5, σχεδιασμένο για επιθετικές επιχειρήσεις της Ουκρανίας εναντίον του Ρωσικού Ναυτικού. Για περαιτέρω έρευνα, κλήθηκαν ειδικές ομάδες από την Κωνσταντινούπολη, συγκεκριμένα η Μονάδα Ειδικών Ναυτικών και Υποβρυχίων Επιχειρήσεων (SAT) του Τουρκικού Ναυτικού.
Σύμφωνα με το IHA, τέτοια drones έχουν χρησιμοποιηθεί σε πολυάριθμες επιθέσεις από την Ουκρανία, υποδεικνύοντας τη στρατηγική τους σημασία.
Αντιδράσεις και Μέτρα Ασφαλείας
Ο πρόεδρος του συνεταιρισμού στο λιμάνι του Γιορόζ, Ισμαήλ Γιλμάζ, δήλωσε ότι το λιμάνι παρέμεινε κλειστό και ότι απαγορεύτηκε η είσοδος στους ψαράδες. «Διαπιστώθηκε ότι υπήρχε βόμβα μέσα στο σκάφος», ανέφερε, προσθέτοντας ότι μια ομάδα εξουδετέρωσης βομβών κατευθύνεται προς το σημείο.
Πηγή: ΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ – Echedoros.blog
“`
