Λαχανιά Εβρίτικη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Λαχανιά Εβρίτικη! Η ορθόδοξη!

Η Λαχανιά του Έβρου, με δυο τρία υλικά είναι έτοιμη. Χειμωνιάτικο φαγάκι τώρα που τα λάχανα είναι στα καλύτερα τους! Κάποτε όταν η παγωνιά έξω περόνιαζε μέχρι το κόκκαλο, ένα ζεστό πιάτο Λαχανιά, με καυτερό μπούκοβο από πάνω και με ένα ποτήρι κόκκινο κρασί ζεσταινόσουν μέχρι και στην ψυχή σου!

Καλή όρεξη!

Συνταγή

Υλικά
Λάχανο
Κρέας χοιρινό η ότι προτιμάτε σε μικρά κομμάτια
1κ.σ. Πελτέ
Μαύρο και κόκκινο πιπέρι
Μπαχάρι κόκκους
Αλάτι
Δάφνη
Ελαιόλαδο

Εκτέλεση

-Αλατιπιπερονουμε το κρέας και το σωταρουμε σε μιαν κατσαρόλα από όλες τις πλευρές. Το αφαιρούμε από την κατσαρόλα και το αφήνουμε σε μια άκρη.
-Στην ίδια κατσαρόλα ρίχνουμε το πελτέ και τον σωταρουμε να βγάλει τα αρώματα του.
Προσθετουμε το κομμένο λάχανο και σωταρουμε. Αλατίζουμε το λάχανο για να το βοηθήσουμε να μαλακώσει .
Προσθέτουμε νερό, κόκκινο και μαύρο πιπέρι, δάφνη και μερικούς κόκκους μπαχάρι
– αφήνουμε να πάρει μια καλη βράση και στα τελευταια λεπτά προσθέτουμε το χοιρινό κρέας που έχουμε σωταρει.

Καλή επιτυχία!!

Κειμενο απο facebook

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ